Kao bomba odjeknula je vest da je mlada Tiktokerka, Anja Damjanović, poznatija na mrežama kao Anjatkd, ugradila silikonske implante.  Ništa to ne bi bilo čudno da Anja zapravo nije maloletna, te je njen potez naišao na veliku osudu javnosti. 

Jer, zašto bi silikoni bili potrebni devojčici od 17 godina? 

Sa jedne strane imamo one koji su za to da sve što vam se ne dopada na telu popravite, ukoliko ste u takvoj mogućnosti, ali na drugoj strani su oni koji smatraju da je za neke ozbiljnije intervencije ipak potrebno sačekati, i pre svega dobro razmisliti. 

U svetu vode se ozbiljne polemike da li je ovako nešto zaista dobra ideja, a mnoge zemlje najavile su promene zakona kako bi donja granica za ovakav tip operacija ipak bila pomerena na 18 godina. 

Verovali ili ne, u brojnim zapisima stoji da je samo tokom prethodnih godina, povećan broj operacija povećanja grudi za četiri odsto, i to kod uzrasta od 13 do 18 godina. 

Takođe, se i pisalo o zabrinjavajućim odlukama roditelja da svojim mezimicama poklone estetske korekcije za 18. rođendan, čak i ako je za tako nešto potrebno da podignu kredit.

Kada se radi o mladoj Anji, komentari su bili podeljeni. Dok su je na Instagramu uglavnom hvalili i podržali njenu odluku, ali i pohvalili što je bila iskrena i nije skrivala operaciju, na Tik Toku je situacija mahom bila potpuno drugačija. 

anja damjanovic influenserka grudi silikoni tik tok
Insatgram 

"Premlada si", "Zašto ti je ovo trebalo", "Bolje da je nadogradila mozak", "Još jedna od budućih plastičnih lutkica", "Šta očekivati od novih generacija".. samo su neki od negativnih komentara ispod snimka. 

Anja je na svojim Insta storijima najavila i video o celokupnom iskustvu na Youtube kanalu svoje sestre, Sare Damjanović.  Dok je njena sestra odavno u Youtube vodama, mlada Anja popularnost je najpre stekla na Instagramu, gde je prati 144 hiljada ljudi, a potom i na Tik Toku, gde ima zavidnih 314 hiljada pratilaca. 

Slatka devojčica odavno se pretvorila u opasnu zavodnicu, a evo kako je nekad izgledala: 

Na kraju se postavlja veliko pitanje da li je ipak prerano za ovako veliku intervenciju. 

Kako brojni doktori ističu, ovakav tip operacija moguć je uz pristanak doktora, a kao i svaka operacija, nosi sa sobom određene rizike. Na prvom mestu, najbitnije "protiv" je to što su ipak u pitanju deca koja rastu i razvijaju, a potom i to što će im u budućnosti biti potrebno još intervencija, jer se takozvani "remont" praktikuje već nakon desetak godina maksimum. 

Takođe, kod ovakvih intervencija, pogotovo kada se rade u ranim godinama, može doći do komplikacija, od povećanog krvarenja, problema sa buđenjem iz anestezije, pa sve do razlčitih infekcija i ožiljnog tkiva koje nije dobro zaraslo. 

anja damjanovic influenserka grudi silikoni tik tok
Instagram 

Srećom, operacija Ane Damjanović prošla je u najboljem redu, a izjavila je i da je sve kako treba, ali da je bilo bolno nakon prestanka dejstva anestezije. 

"Lepo se oporavljam. Bilo je bolno prvih par dana nakon što je anestezija popustila. Uradila sam operaciju, jer sam želela da se osećam lepše i bolje", kratko je rekla za Blic.

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.