Poznata influenserka Tamara Kalinić doživela je veliki šok kada joj je pre nešto više od dve godine opljačkan stan u Parizu.

Haul videi i recenzije odeće, obuće, tašni i nakita srpske blogerke na Instagramu i Jutjubu dovelo je do toga da potencijalni lopovi steknu uvid u to koliko bogatstvo poseduje u luksuznim komadima.

tamara kalinić
MARCO ERBA/SGP/MARCO ERBA/SGP tamara kalinić

Lopovi su iskoristili trenutak kada ni Tamara ni njen dečko Filipo Testi nisu bili tu i provalili u njihov stan. "Sve su mi uzeli“, rekla je tada Tamara. Sada je ispričala da policija nije bila blagonaklona, te da su joj rekli da „je opljačkana jer na društvenim mrežama pokazuje šta sve poseduje“. Tamara je u videu objasnila da nije očekivala takav pristup policije, kao i da je njoj u opisu posla upravo to za šta je optužuju.

Dve godine nakon pljačke, u novom videu otkrila je i da su lopovi konačno pronađeni i osuđeni i to na devet godina zatvora, jer se pokazalo da "nisu samo mene opljačkali“, objasnila je Tamara.

Pošto je sve tašne kupovala u zvaničnim prodavnicama, imala je i račune i serijske brojeve ovih luksuznih tašni. Zato je nakon prve prijave kontaktirala osobu na čijem je Instagramu videla par torbica koje su ličile na njene. „Tražila sam je da mi kaže koji su serijski brojevi da bih mogla da ih uporedim, ali je ona odbila“, ispričala je Tamara šokirano, ali ipak s razumevanjem jer veruje da je prva potencijalni svedokinja bila uplašena.

Sledeći put je imala više sreće, pa je vlasnica drugog prodajnog Instagram naloga odmah odgovorila pozitivno. Ispostavilo se da su to Tamarine tašne i ubrzo su joj vraćene.

tamara kalinić o pljački
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

"Bilo mi je strašno što su moje lične stvari putovale sve do Amerike i nazad“, kaže Kalinić, koja je tamo upravo započela tešku bitku. Bilo je dosta pokradene robe - nestali su i njeni ručni satovi, nakit... Uzeli su mi čak i polovni donji veš, umrljan šminkom - kaže Tamara. Ukupna vrednost procenjena je na više od 300.000 evra.

Kada je prvi put dobila informaciju o prodaji torbi na Instagramu, kontaktirala je francusku policiju. Međutim, rekli su joj da „ne glumi detektivku” već da posao prepusti istražnim organima. Zato je za sledeći trag angažovala lokalnog advokata, na marokanskom Instagram profilu. I taj pokušaj je propao, kada je dobio punomoćje i honorar, advokat je nestao sa novcem.

tamara kalinić o pljački stana
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Policija je konačno iskoristila informacije koje je dobila od Tamare zahvaljujući jednoj Amerikanki koja je saznala ko joj je prodao falsifikat.

„Sve ovo mi je bilo teško, ali sam naučila lekciju. Moje stvari više nikada nisu na jednom mestu, većina ih je u trezorima, a stan je obezbeđen kao zatvor", kaže Tamara, koja je napustila Pariz i sa Filipom našla stan u Milanu. „Takođe sam naučila koliko sam otporna na sve jer nijedan posao nije bio ugrožen dok sam sve ovo prolazila. Moj rad je morao da se nastavi nesmetano", završila je Tamara.

action press / Shutterstock Editorial / Profimedia, Antonio Ahel/ATAIMAGES Modni stil uspešne influenserke

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!