Dženifer Lopez čestitala je 51. rođendan svom suprugu Benu Afleku na Instagramu uz video na kojem oboje pevaju pesmu Sema Kuka "(What A) Wonderful World"

Pevačica je uz to poručila: "Dragi Bene, srećan rođendan... volim te!"

Na samom snimku njihovi glasovi se nisu čuli, jer je muzika bila glasna, što je bilo dovoljno da se pokrene stara/nova tema: da li Džej Lo zna da peva

Za sve ove godine, kada je reč o njenoj karijeri, pitanje o njenom pevačkom umeću provlačilo se svako malo, a više je bilo onih koji smatraju da je Lopezova u muziku "zalutala", te da se "vadi" zahvaljujući dobroj produkciji, dok je uživo prosek. Ovako nešto nije iznenađenje ako se uzme u obzir da je latino diva karijeru počela kao plesačica, pa tek onda pevačica.

Lopez je više igračica nego pevačica.
Kristin Callahan / Everett / Profimedia 

Ipak, činjenica je da je latino zvezda znala da prepozna trenutak i da ga iskoristi, a harizma i energija oduvek su bili njen zaštitni znak, kao i lepota, ali i talenat da diže prašinu izjavama, izborom partnera ili ponašanjem.

Doduše, poslednjih nedelja mrežama kruže neki stari snimci na kojima peva sa bivšim surpugom Markom Entonijem koji je nadaleko poznat po raskošnom talentu.

Smatra se da je tada njen glas bio u najboljoj formi, kao i da je potpuno drugačije zvučao kada su pevali na španskom, što možete videti i čuti u TikTok snimku u nastavku. 

Činjenica je da je Lopez radila na svom glasu, ali je i dalje gledaju kao performera, a ne kao pevača. Ako se tome doda da godinama nije "ubola" hit, jasno je zbog čega mnogi smatraju da je njeno (pevačko) vreme prošlo. 

Takođe, live nastupe ipak treba uzimati sa rezervom jer iza nje stoji ozbiljna ekipa tonaca, producenata i slično, te danas uz pomoć auto-tune i drugih efekata svaki glas može da zvuči perfektno i kada nije, čemu svedoče i brojni snimci iz miksete, kada su pevači snimani na "suvo". 

Međutim, Dženifer je i dalje insistirala da je bravurozna pevačica kojoj nema ravne, te je u jednom trenutku čak otpevala pesme čuvene Vitni Hjuston, a na ovako nešto nisu se usudili ni neki od najvećih pevača današnjice. 

Tako je jedan od snimaka iz studija postao viralan pre par godina, gde se jasno čuje da se muči da "ubode" ton, a potom i sama priznaje da joj ne ide. Pritom, reč je o samom početku pesme u kojem nema karakterističnih skokova i ukrasa Hjustonove. 

A da ne govorimo o čuvenoj "I will always love you", gde se bukvalno na pola refrena čuje kako producent primenjuje efekat kako bi njen glas bio viši.

Upravo taj snimak ponovo je postao viralan sada kada se pevačica snimala sa suprugom, te su neki od komentara bili: "jao dobro je da se ne čuje kako peva", "Super je dok zaista ne pusti glas" i slično. 

Naravno, ne zaboravite da su ukusi različiti, te da svaka roba ima svog kupca, ali ne možemo da vas ne pitamo - da li Džej Lo ume da peva ili ne? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Bonus video:

Dženifer Lopez sa Emi na bini TikTok/christinathesupermom

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!