Dečko iz Velike Britanije po imenu Tobi Adison (21) prisetio se jedne neprijatne situacije koja se desila pre par godina kada su ga izbacili iz teretane jer je, kako su rekli, "jezivo buljio u žene".

"Očigledno je da ne znam gde gledam. Bio sam u teretani i samo sam gledao ispred sebe. Nažalost, tamo je bila žena koja je izvodila neke vežbe. Prvo nisam razmeo zašto mi se obraća jer nisam uradio nešto loše. Rekla mi je: 'Zašto stalno buljiš u mene. Prestani. Jeziv si'", prisetio se Tobi čiji problem niko nije znao.

Niko u teretani nije znao da je Tobi, student psihologije, zapravo slep i sigurno nije gledao u ženu na neprimeren način, već je samo došao da vežba. Bilo je još neprijatnih situacija poput one kad ga je druga žena pitala: 'Je l ti se sviđa to što vidiš?'.

Kako bi osvestio probleme na koje nailaze slepi ljudi u svakodnevnom životu, otvorio je na TikToku profil @blindtobes u kojima često priča o svojim iskustvima.

U jednom od videa osvrnuo sa na neprijatnu situaciju u teretani.

"Bio sam šokiran kad sam shvatio da je došla da razgovara sa mnom, a ja zapravo nisam znao kakve vežbe je ona radila. Rekao sam joj da sam slep, ali ona mi nije verovala, iako je pored mene stajao moj beli štap. Rekla mi je da umuknem i otišla po upravnika teretane koji me zamolio da odem", ispričao je i dodao da tamo inače ne ide, ali je taj put otišao sa prijateljem.

Tobi kaže da redovno vežba u svojoj lokalnoj teretani gde ima dobar odnos s osobljem i nikad nije bilo nekih problema.

Tobi ne zamera ženi što se okomila na njega.

"Razumem da je reagovala jer se osećala neprijateno, ali volio bih da je imala više razumevanja za situaciju u kojoj se ja nalazim", rekao je, a prenosi nypost.com