One su lepe, talentovane, sposobne, uspešne i popularne. Neke od njih imale su sreću da su o njima brujali i svetski mediji, a njihova popularnost ogleda se i u broju pratilaca na mrežama gde ih neretko slede milioni.

Interesantno je da se na listi najpraćenijih Srpkinja na Instagramu nalaze i dve koje su isključivo gradile karijeru u inostranstvu, a pravo je iznenađenje ko se nalazi na prvom mestu.

1. Nataša Stanković – 3.6 miliona

Instagram Lepa Srpkinja živi bolivudski san

Lepa Srpkinja iz okoline Požarevca živi bolivudski san, s obzirom da je jedna od najvećih zvezda Indije. Ona je model, glumica i plesačica, a svoje talente iskoristila je na najbolji način i otišla u Indiju gde živi od 2012. godine.

Nataša Stanković je zvezda Indije.
Instagram 

Dobila je najpre uloge u par reklama, da bi joj bolivudska politička drama "Satyagraha" širom otvorila vrata, a ostalo je istorija.

2. Jelena Karleuša – 2.4 miliona

Jelena Karleuša na drugom je mestu najuticajnijih Srpkinja na Instagramu.
printscreen/instagram 

Naša najpoznatija pevačica ima iza sebe armiju pratilaca, a broj se povećava svakog dana. Na svom profilu često deli ne samo muzičke projekte, detalje sa nastupa, već i fantastične odevne kombinacije zbog kojih je često inspiracija i svetskim zvezdama, a pogotovo Kim Kardašijan.

jelena karleuša oduševljava svet modnim izdanjima.
Instagram 

Ali, ne možemo i da ne spomenemo da je Jelena jedna od najglasnijih aktivistkinja, pre svega za prava životinja, a potom i za prava žena.

3. Džena Dženović - 2.1 miliona

Džena Dženović je jedna od najuticajnijh Srpkinja.
Instagram 

Lepu Beograđanku nedavno je magazin FHM uvrstio na listu 100 najlepših žena, i to iznad Anđeline Džoli i Kejt Apton. Džena se do sada nebrojeno puta našla na naslovnicama časopisa Maxim, GQ, CKM, Esquire, a sajt Faveable ju je 2019. a onda i 2020. stavio na listu najzgodnijih žena na Instagramu na kojoj se, između ostalih, našla i manekenka Šanina Šajk.

Džena Dženović je na listi najlepših žena.
Instagram 

Zgodna brineta inače je rođena u okolini Beograda, a odrasla je uz tri sestre kao najmlađa u porodici sve do šeste godine, kada su se najpre odselili za Nemačku, a potom 1999. u Ameriku, gde živi i dan-danas.

4. Ana Ivanović - 1.5 miliona

Ana Ivanović je jedna od najvoljenijih Srpkinja.
Instagram 

Proslavljena teniserka bila je i ostala jedna od najvoljenijih Srpkinja, a na Instagramu je prati čak milion ipo pratilaca.

5. Tamara Kalinić - 1.4 miliona

Tamara kalinić je najuticajnija influenserka.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tamara Kalinić jedna je od najuticajnijih ličnosti u svetu mode. Naša proslavljena influenserka rado je viđen gost na brojnim revijama, a o njoj su više puta pisali i svetski mediji, a 2021. godine našla se i u Top 10 influensera sveta.

6. Teodora Džehverović - 1.3 miliona

Teodora Džehverović prati preko milion pratilaca.
printscreen/instagram 

Teodora Džehverović jedna je od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima, te ne čudi i broj njenih pratilaca.   

7. Anastasija Ražnatović - 1 milion

Anastasija Ražnatović je uticajna na mrežama.
ATA Images 

Mlada pevačica i preduzetnica može da se pohvali da je prati čak milion ljudi, i to nije tek tako. Ona je pevačica, model, ali je pokrenula i svoju kozmetičku liniju, te se čini da je samo nebo granica.

8. Milica Pavlović - 864.000 pratilaca

Milica Pavlović danas je jedna od najpopularnijih pevačica na ovim prostorima. Ređa samo hit za hitom, a popularnost joj je, bez sumnje, donela i uloga u gledanoj seriji "Pevačica". 

9. Zorannah - 842.000 pratilaca

Zorannah je i dalje među najpopularnijim influenserkama.
Instagram 

Prva influenserka na ovim prostorima Zorana Jovanović Zorannah lagano ali sigurno bliži se brojki od milion pratilaca. Mnogi su mišljenja da je upravo ona "utabala" put svima koji se danas bave ovim poslom, a osim što je influenser, može se pohvaliti i da ima svoju liniju parfema, ali i drugim projektima koji joj donose unosan novac.

10. Nataša Bekvalac - 841.000 pratilaca

I naposletku, još jedna pevačica na listi. Mnogi su mišljenja da je Nataša odavno trebalo da premaši milion pratilaca na Instagramu, što nije isključeno i da će se desiti s obzirom da ređa hit za hitom, te da je jedna od retkih koja je i dalje aktuelna kao na početku karijere.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!