Pre nešto više od mesec dana Hejli Biber doživela je simptome nalik moždanom udaru dok je sedela sa suprugom u njihovoj kući. Hitno je hospitalizovana, a nakon detaljnih pretraga sutradan je puštena kući, nakon čega se retko pojavljivala u javnosti.

Zapravo, prvi put smo je mogli videti u javnosti na dodeli Gremija, kada se zbog nesrećnog izbora toalete ponovo spekulisalo da je u drugom stanju. Manekenenka je bila zatrpana komentarima o trudnoći zbog čega se javno oglasila na svim svojim mrežama uz reči da je svi "ostave na miru".

Sada je konačno odlučila da progovori o nemilom događaju i otkrije ne samo razloge zbog čega je došlo do situacije opasne po njen život, već je i progovorila o intevenciji koja joj je potencijalno spasila život.

Iako se u medijima pisalo da Hejli zapravo nije imala moždani udar, već samo simptome, manekenka je potvrdila da je zapravo do udara ipak došlo, ali je bio mali.

"Sedela sam sa Džastinom u sobi i osetila sam čudne trnce u prstima i ruci. Počela sam da se pipkam, a Džastin me je pitao da li sam dobro. Tek sam tad shvatila da mi se oduzela cela strana lica i da ne mogu da govorim", započela je Hejli.

Kako kaže, njena anksioznost samo je pogoršavala stvari, a nakon što je pevač pozvao hitnu, u sanitetu joj se više puta gotovo potpuno vratio govor, ali svaki put kada bi imala napad anksioznosti, vraćalo bi se na staro.

Hejli Biber kaže da su joj obavili intervenciju na srcu.
pritnscreen/youtube 

Hejli kaže da se nikad nije tako uplašila u životu, te da su u bolnici odradili sve moguće testove. Iako je sa njenim srcem sve bilo u redu, ispostavilo se, nakon testova na mozgu da je problem napravio ugrušak koji je uspeo da se "provuče" iz srca.

Hejli Biber priznala je da je imala mini moždani udar.
pritnscreen/youtube 

Zbog svega, Hejli je morala da se podvrgne intervenciji koja joj može potencijalno spasiti životu u budućnosti, gde joj je kroz venu ugrađen "dodatak" na arteriji, koji će vremenom srasti sa njom i koji će sprečiti da ponovo dođe do slične situacije.

Međutim, Hejli se tad osvrnula i na razloge zbog čega je došlo do moždanog udara. Kako su joj i doktori rekli, tri faktora su bila presudna. Najpre, zaredom je bila na dva višečasovna leta koje je prespavala i nakon kojih se nije kretala, potom, kovid koji je nedavno preležala je takođe jedan od razloga i treći, kako kaže i najbitniji su pilule za kontracepciju.

Hejli Biber nakon poseldnjih fotografija sa dodele Gremija prozivali su da je trudna, a da to krije.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

Naime, nije tajna da iako je Hejli jedva čekala da postane majka, zbog Džastinovog psihičkog stanja odlučila je da ipak napravi pauzu, posveti se karijeri, i tek kasnije postanu roditelji. U nekim intervjuima je izjavila da bi sada najverovatnije abortirala ako bi ostala u drugom stanju, jer "jednostavno nije trenutak". Hejli je zbog odluke posegnula za pilulama, ali nije računala da je upravo moždani udar jedna od nuspojava koje se retko dešavaju, ali su ipak moguće.

Hejli Biber je na svoju ruku uzimala pipula za kontracepciju zbog čega je došlo do moždanog udara.
PeBu / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Pijem antibebi pilule, a inače patim od migrena. Uzela sam ih na svoju ruku, bez da sam se konsultovala sa ginekologom", rekla je Hejli i upozorila sve devojke da ne ponavljaju njenu grešku.

Kako kaže, ona je sada dobro, a ubuduće će nastaviti da voditi računa o svom zdravlju kako do ovakvih i sličnih situacija više ne bi dolazilo, a u komentarima na Jutjubu dobila je niz poruka podrške, kao i pohvale što je javno progovorila o ovako ozbiljnom problemu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!