Jelena Karleuša uvek je rado učestvovala u svim humanitarnim akcijama, a svoje platforme često koristi da skrene pažnju na bitne teme u društvu. Međutim, ovog puta, pevačica se oglasila zbog bolesnog dečaka Vukana Stojiljkovića koji boluje od genralizovane sabosti mišića.

Ona je podelila na Instagramu skrinšot na kom se vidi da je poslala više poruka za lečenje mališana, a odmah potom napisala je i komentar:

- Odbijam da poverujem da je čovek čoveku u stanju da naplati lek 2.500.000 dolara. I to ne čovek čoveku, nego doktor bebi. Za bebin život! Na kakvoj mi to planeti živimo? Zar je to ono do čega je čovelanstvo došlo? Ko je stavio cenu na taj lek? Lek koji se daje samo bebama. Kako smo to kao ljudska rasa dozvolili? Ovaj lek mora da bude besplatan.

Jelena KArleuša podelila je stori na kom kaže da ne može da veruje koliko košta lek za lečenje deteta.
printscreen/instagram 

Pevačica je nakon toga okačila pomenuti lek na Instagram stori i žestoko potkačila one koji toliko naplaćuju nešto što nekome može da omogući život.

Jelena Karleuša prokomentarisala je lek koji košta dva miliona dolara.
pritnscreen/instagram 

- Ova mala doza leka košta 2.5 miliona dolara. Samo jedna doza je potrebna da se spasi život bebi. Kako sve države ovog sveta nisu ustale protiv ovakve đavolje naplate za lek! Za bebe!, a potom dodala:

- Šta na ovoj planeti može biti bitnije od toga da lek za život beba bude bez cene?!

Jelena Karleuša ima oštar stav po pitanju lečenje dece u Srbiji i koliko lekovi koštaju.
ATA Images 

Međutim, Jelena se ovde nije zaustavila. Okačila je još jedan stori kojim je pečatirala svoje mišljenje za pomenutu situaciju.

- Godine rada, genetskih istraživanja, ulaganja sredstava, da se pronađe jedan lek koji leči bebe ne sme da ima za cilj zaradu. Mislim, sme, vidimo da sme, ali se to onda ne zove lek, a oni koji su stavili cenu na njega ne zovu se ljudi.

Jer ko si ti da držiš spas u svojim rukama i ne daš bebi ako ne plati? Šta si ti? Ti si ubica - napisala je Jelena na svom Instagramu, a njen stav mnogi su podržali.

Jelena Karleuša oštro je na svom storiju prokomentarisala to što pojedini lekovi toliko koštaju.
pritnscreen/instagram 

Inače, mali Vukan Stojiljković ima sedam meseci i deseta je beba za koju se cela Srbija bori da dobije najskuplji lek na svetu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno, na rođenju je dobio ocenu devet. Ipak, ispostavilo se da boluje od spinalne mišićne atrofije.

 Zbog slabosti trbušnih mišića, kad je imao dva meseca operisana mu je preponska kila. Do trećeg meseca života izgledao je kao sva druga zdrava deca tog uzrasta. Međutim nakon toga Vukan je postepeno prestao da pomera nogice i počela je da se javlja generalizovana slabost mišića.

Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, stigli su zastrašujući rezultati. Nažalost, Vukanu je uspostavljena dijagnoza SMA tip 1. Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Da i Vukan pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1239 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1239 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

Uplatom na devizni račun: 160600000138150165

IBAN: RS35160600000138150165

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji:NBS IPS QR kod