Neki smatraju da su autori animirane serije "Simpsonovi" (The Simpsons) predvideli mnoga događanja u svetu, a među njima su i geopolitičke ambicije Rusije.

Na tu epizodu podsetili su i korisnici društvenih mreža, a njome se tematizuje reinkarnacija Sovjetskog saveza nakon njegovog raspada. Prikazanoje kako Rusija u Ujedinjenim nacijama menja naziv u Sovjetski Savez, tenkovi, marširanje vojnika, ponovna gradnja Berlinskog zida, kao i oživljavanje balzamovanog jednog od sovjetskih lidera Vladimira Iljiča Lenjina koji nakon toga poručuje: "Moram uništiti kapitalizam".

Aluzije o Rusiji iz ove animirane serije se odnose na ono kako se Rusija trenutno odnosi prema Ukrajini i Zapadu. Ruski predsednik Vladimir Putin je u ovom slučaju personifikovan u Lenjinu, dok neki smatraju da Putin više nalikuje na ruskog cara za 21. vek.

Nije poznato šta je Met Grejning, tvorac "Simpsonovih", imao na umu prilikom osmišljavanja navedene epizode
Youtube 

Razlog da pojedini poistovećuju Lenjina i Putina jeste i Putinova konstatacija da je raspad Sovjetskog daveza najveća tragedija 20. veka. Otuda i zaključak da aktuelni predsednik Rusiju želi da učini onakvom kakva je bila u vreme Sovjetskog saveza.

Nije poznato šta je Met Grejning, tvorac "Simpsonovih", imao na umu prilikom osmišljavanja navedene epizode animirane serije, ali je uspeo da predvidi pojedine događaje.


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!