Ceo svet sa grčom u želucu pratio je danima borbu Novaka Đokovića protiv australijskih vlasti.

Te prekršio je zakon, te nije, te ostaće, te deportovaće ga...

Za sve to vreme naš teniser bio je izložen najstrašnijem linču pojedinaca, javnim kritikama, a kao da sve to nije bilo dovoljno, već su ga pored svega navedenog držali u nehumanim uslovima kao da je kriminalac, a ne sportista. Sada kada je konačno doneta odluka da Novak mora da napusti Australiju, i dok su neke javne ličnosti i kolege sportisti mudro ćutali, bilo je i onih koji su se oglasili, a među prvima je Jelena Karleuša.

Pevačica je na svoj profil okačila fotografiju našeg teniskog asa i poslala moćnu poruku.

"THE WORST FORM OF INJUSTICE IS PRETENDED JUSTICE", započela je Jelena rečima da je "Najveća nepravda je lažna pravda" i dodala:

"Ali ovaj čovek nije najbolji svih vremena slučajno. Fascinantna je ova smirenost, ova snaga, ovaj stav, ovaj protok energije. Zar ne vidite? Ovde Univerzum vrti čudnu silu. Čast je živeti u eri Novaka Djokovića, čoveka rođenog da ostavi veliki trag."

Jelena Karleuša javno je podržala Novaka Đokovića.
Instagram 

Naravno, post je za kratko vreme dobio ogroman broj lajkova, a komentari su se samo ređali:

"Bravo Jelena", "Jedan je Novak", "Nole ti si naš junak, tvoja Srbija je uz tebe i čekamo da se vratiš kući", "Tako je Jelena, neka si rekla", "Baš tako, Jelena ubola u metu"... samo je delić onoga što se moglo pročitati ispod fotografije. 

Novaka Đokovića izgubio je slučaju pred Federalnim sudom u Australiji.
Kelly Defina / AFP / Profimedia 

Podsetimo, Novak Đoković izgubio je slučaj pred Federalnim sudom i biće deportovan iz Australije, a to znači da najbolji teniser sveta neće moći da brani titulu na Australijan openu.

Takođe, ovakva odluka povlači sa sobom mogućnost da Đokoviću bude zabranjen ulazak u tu zemlju na tri godine, ali bi o tome u narednom periodu moglo da se pregovara.

Novak se danas vraća u Srbiju
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svet poznatih na dohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!