Video Kineza koji izgleda kao dvojnik najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska (50) postao je viralan na društvenim mrežama, piše New York Post.

Spomenuti snimak je izvorno objavljen na mreži Douyin, kineskoj verziji TikToka, ali je kasnije dospela na druge društvene mreže, uključujući i Facebook.

Snimljen je u garaži i prikazuje muškarca obučenog u crno kako se naslanja na automobil i razgovara sa snimateljem. Mnogi se šale da u Kini postoji replika svega čega možete da se setite, a sada je čak i milijarder dobio svog "kineskog klona".

Od objave početkom decembra, video je skupio veliki broj pregleda i gomilu komentara.

Kinez toliko liči na slavnog milijardera da su neki od korisnika društvenih mreža posumnjali da je u pitanju "deep fake" (lažnjak) - digitalno izmenjen video u kojem je tuđe lice postavljeno na postojeće.

Ilon Mask ima dvojnika u Kini.
BRITTA PEDERSEN / AFP / Profimedia 

U poslednje vreme "Deepfakes" postaju sve češći u aplikacijama poput TikToka, gde postoji ceo profil posvećen lažnjaku Toma Kruza. Ipak, mnogi su ubeđeni da je snimak zaista autentičan i da Kinez zaista neverovatno liči na Ilona Maska.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!