"Squid game" postao je svetska senzacija gotovo preko noći, i oborio sve dosadašnje rekorde gledanosti na Netfliksu. Međutim dok čekamo drugu sezonu koja bi trebalo da se prikazuje već krajem sledeće godine, južnokorejci su rešili da obore sopstveni rekord i predstave publici još brutalnije izdanje koje tek nije za one sa slabim želucem. 

Samo ćemo reći - horor, drama, strah, smrt... i jasno vam je da Netliksova nova serija "Hellbound" prava "poslastica" za one koji vole osećaj jeze u žilama. 

Ova kombinacija horora, akcije i fantastike preko noći je postala globalni fenomen i to ne bez razloga.

hellbound serija
printscreen/youtube 

U centru dešavanja, grupa nasilnih demona lovi pojedince kojima je prethodno najavljeno kada i gde će umreti. Koliko god bežali, demoni ih na kraju sustižu i odvlače u pakao, a za njima na Zemlji ostaje samo pepeo. Pokreće se kolektivna histerija i brojne verske rasprave. Misteriju demona pokušaće da otkrije policijski detektiv, novinar i advokatica i tako, posledično da rastumače događaje.

hellbound serija
printscreen/youtube 

Vrhunsku napetost gledaoci će moći da iskuse kroz šest epizoda, koliko traje prva sezona.

Seriju je režirao Yeon Sang-ho, a premijerno je prikazana u septembru na Filmskom festivalu u Torontu. Kako stvari stoje, čini se da će i u budućnosti južnokorejci držati rekorde kada su ovakve serije u pitanju, jer je više nego očigledno da je svetu više muka od razvodnjenih scenarija i "mlake" glume kakva se može videti na zapadnom tržištu koje godinama pokušava da dominira na polju horora (a ne ide im), a trejler za "Hellbound" pogledajte u videu na kraju teksta: