Dva dana nakon MET gale, a i dalje ne prestaje da se priča o izdanju Kim Kardašijan kojim je iznenadila sve prisutne.

Kim se na crvenom tepihu pojavila u kostimu koji potpisuje Balensijaga, a koji se sastojao iz maske preko lica, majice i pantalona koje su imale duge šlepove na nogavicama.

Iako se modnim kritičarima ceo look nije dopao, mišljenja na internetu su podeljena. Sa druge strane, i Kardašijanka je prihvatila šale na svoj račun pa već drugi dan deli različite mimove koji su nastali nakon što su fotografije sa MET Gale preplavile mreže.

Njeno izdanje smatralo se veoma originalnim, sve do sada, kada su se na Tiktoku pojavili navodi da sve to baš i nije delo onog koji je to potpisao, odnosno Demne Gvasalija, kreativnog direktora Balensijage.

kim kardasijan na met gali
JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia 

Naime, Kardašijankama nije strano kopiranje i krađa tuđih ideja, a još uvek nije zaboravljen skandal kada je jedna korisnica na Youtubu obelodanila da joj je Kajli Džener ukrala ideju za svoj brend kozmetike i šminke, te da je potpuno iskopirala njen dizajn.

Slučaj je završio i na sudu, a rešen van, a Kajli je nastavila i dalje da koristi prepoznatljive "dripping lips", koje su zaštitni pečat nejnog brenda.

Sada je ponovo Kim na tapetu, nakon što se oglasio Saidis Orda, student dizajna. Naime, on je sličan projekat uradio još pre nekoliko godina, a prošle godine pokušao je da dopre do Kim i poslao joj skice.

Video počinje rečenicom: "Evo kako sam stilizovao Kim Kardašijan za MET Galu".

kim kardasijan na met gali
NDZ / StarMax / Profimedia 

Korisnik zatim nastavlja:

"Gledao sam live prenos sa crvenog tepiha kada sam shvatio da mi je njen look bio poznat."

"Izdanje je bilo slično onom na kom sam radio kao UNI projekat, da ne spominjem da sam te radove poslao njenom timu u prošlosti"

@saidisorda

When is it going to stop?.. #fyp#metgala#met2021#kimkardashian

♬ The righteous wrath of an honorable man - Colin Stetson

Nakon toga student je okačio fotografiju svog rada.

saidis orda o kim kardašijan
printscreen/tikTok 

Video je za samo par sati eksplodirao i već broji preko milion pregleda, a broj se povećava svakog sata. 

Naravno, u moru komentara bilo je onh koji su branili Kim, ali i drugih koji su ubeđeni da je su Kardašijani i veliki brendovi po ko zna koji put pokušali da ukradu radove mladih umetnika bez zaleđa.

"Ovo nema smisla", "Balensijaga je odgovorna, oni moraju da se izjasne", "Sramota", "Kim bi da bude umetnica ali joj ne ide, pa mora da krade od drugih", "Sramotno", "Dokle više će veliki brendovi da kradu od mladih i neiskusnih", "Menjajte tim, očigledno ste istrošeni, zaposlite mlade dizajnere"... pisali su ljudi.

Kim, Balensijaga i MET Gala su u međuvremenu zatrpani komentarima da je njen look ukraden. 

komentari na kiminom profilu
printscreen/instagram 

Mladi dizajner se zahvalio na podršci i obećao da će uskoro dati opširniju izjavu o svemu. Za sada se ni Kim ni čelnici Balensijage nisu oglašavali, a ostaje da vidimo da li će to uraditi u budućnosti.

Šta vi kažete, da li vama deluje da je Kim ukrala radove mladog dizajnera? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.