Pre nekoliko meseci, na scenu američkog takmičenja "Ja imam talenat" stala je devojka pod umetničkim imenom Nightbird i jednom pesmom naučila ceo svet kako se voli život.

Džejn Marzevski širokog osmeha saopštila je žiriju da ima samo 2 posto šanse da preživi jer boluje od raka na kičmenoj moždini, plućima i jetri, ali da to nije razlog da prestane da stvara svoju muziku.

Izvela je svoju pesmu "It's Ok" ("Sve je ok"), i objasnila im da govori o njenoj poslednjoj godini života.

Moćnim glasom ostavila je sve bez reči, a ljudi su, kako u publici, tako i kraj malih ekrana ustali i aplaudirali u čast talentovane devojke čiji svaki potez zrači optimizmom.

Čak se raplakao i "čelični" Sajmon Kauel, koji joj je dao direktan prolazak u finale pritiskom na "golden buzzer" dugme, a potom se popeo na binu i zagrlio je.

nightbird i sajmon kauel
pritnscreen/youtube 

Međutim, finale popularnog šou programa se bliži, ali omiljena takmičarka saopštila je loše vesti.

Ona je na svom Instagram nalogu podelila da ne može da se pojavi na finalu usled komplikacija sa rakom, i istakla da je takmičenje bilo predivno sikustvo i da je zahvalna svima koji su uz nju.

Crno bela fotografija za kratko vreme prikupila je skoro 300.000 lajkova, a lepa Džejn završila je obraćanje rečima: 

"Planiram svoju budućnost, a ne zaostavštinu. Prilično sa izmorena, ali još uvek imam snove".

Hajdi Klum (48) i Sofija Vergara (49) koje su i sudije u američkom "Talentu" podelile su fotografije na svojim Insta storijima u znak podrške mladoj pevačici, a Sajmon ju je podržao objavom istakavši da je za njega ona "prava inspiracija".