Kako su se vremena promenila - napisao je Arnold Švarceneger. Koliku moć imaju poznate ličnosti, naročito one u svetu, dokazuju mnogobrojne privilegije koje dobijaju na svakom ćošku. Nekoliko puta smo imali prilike da i od pojedinih domaćih javnih ličnosti čujemo da mnoge stvari dobijaju na poklon, a ponekad se radi i o velikim, skupim brendovima. Da slava ne traje večno, želeo je da nas uveri poznati glumac čiji je potez oduševio ljude širom sveta, iako se najmanje očekivao.

Naime, kada je bio guverner Kalifornije, Arnold Švarceneger je otvorio hotel ispred kojeg se nalazi njegova bronzana statua. Imao je tu čast da preseče crvenu vrpcu i lično otvori hotel. U znak zahvalnosti, hotelska uprava je glumcu poručila da u bilo kom trenutku može boraviti u njihovom luksuznom hotelu a da za svoj boravak ništa neće plaćati.

Kada je napustio svoju poziciju, Arnold se uputio u ovaj hotel, ali je njegova želja za smeštajem odbijena. Kako su rekli, potražnja za boravkom u njihovom hotelu je ogromna, te iz tog razloga nema mesta za Arnolda.

To je bilo dovoljno da glumac odluči da donese vreću za spavanje, postavi je ispred svoje statue i legne da spava. Ipak, iza jake poruke koju je želeo da pošalje svim ljudima, krije se činjenica da će vas svako „tapšati po ramenu“ dok ste slavni, a ukoliko izgubite važnu "životnu titulu", budete brzo zaboravljeni.

arnold-svarceneger-spavanje-klupa-statua-hotel-glumac-fotografija
Print Screen/Facebook Arnold Schwarzenegger 

„Kad sam bio na važnom položaju, uvek su me hvalili. Kad sam izgubio položaj, zaboravili su na mene i nisu ispunili svoje obećanje.“, rekao je Arnold i dodao:

„Ne verujte svojim položajima, ni novcu koji imate. Ni vaša snaga, ni moć, ne traju večno. Baš ništa“, poručio je glumac.