Ukoliko ste mislili da će Damiano David biti samo još jedno "čudo od tri dana", prevarili ste se.

Kako stvari stoje, zgodni Italijan je zaista stekao svetsku slavu, jer o njemu sada pišu i američki mediji.

Podsetimo, Damiano David je sa svojim bendom "Maneskin" odneo pobedu rock pesmom "Zitti E Buoni" na ovogodišnjoj Evrovziji, i time ovo takmičenje vratio u Italiju nakon 31 godinu. Od momenta kako se pojavio na pozornici Evrosonga, šarmantni Italijan je pobrao brojne simpatije velikog broja ljudi širom sveta, a čak je i naša pevačica Sanja Vučić prokomentarisala da je je toliko lep da bi se, kako kaže "udala za njega".

damiano david
Pacific Press / ddp USA / Profimedia 

Sa druge strane, slobnodno se može reći da je Damiano podelio Evropu u dva tabora - sa jedne strane su oni koji ga smatraju idealnim muškarcem, a sa druge oni kojima se izgled popularnog pevača ni malo ne dopada.

Međutim, da budemo iskreni, retko se dešavalo da neki od evropskih bendova koji učestvuju na Evroviziji izađu izvan okvira Evrope. Sada je više nego očigledno da "Maneskin" drugačije "kroji" svoj put.

damiano david i maneskin
Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Naime, njihova muzika se posebno dopala svetski poznatoj pevačici Majli Sajrus, pogotovo nakon što su objavili obradu njene pesme "Midnight Sky".

majli sajrus pohvalila maneskin
Youtube 

Pevačica ih je javno pohvalila, a strani mediji su preneli i da je Majli već pisala Damianu, te da je potpuno oduševljena njegovim izgledom i pevanjem.

Basistkinja Maneskina Viktorija prva je prokomentarisala novonastalu situaciju: "Neki od umetnika kojima se najviše obraćamo pohvalili su nas i rekli da nas vole. Imali smo poruke od benda Franc Ferdinand i od Majli. Da, ta Majli Sajrus! Moraćemo da je ubedimo da radi sa nama. Možemo joj poslati stotine tekstova na Instagramu".

Majli je njihovu izvedbu podelila i na svom Instagramu, a u opisu je napisala: "Ovo su moji novi najbolji prijatelji".

Sa druge strane, frontmen Damiano David je rekao da sada imaju priliku da sarađuju s najboljima na planeti, a potom se našalio na račun njihove novostečene slave i njihove namere da ostanu skromni.

maneskin
UTR / The Photo One / Profimedia 

"Čitav svet oko nas se promenio očigledno i sada imamo priliku da radimo sa najboljim profesionalcima na svetu. Ali iza scene nismo toliko ozbiljni kada moramo da postavimo zahteve. Tražim flašu vode — sa slamkom!", rekao je pevač i na pitanja o Majli dodao, "Majli je ljubav, nadam se da ćemo sarađivati".

Videćemo da li će uspeti da ostgvare svoje snove i naprave saradnju, ne sumnjamo da bi tako nešto bilo apsolutni hit, kao i sve čega se dohvate talentovani muzičari benda Maneskin.