Evrovzija je završena pre nekoliko dana, a pomama za pevačem pobedničkog benda "Maneskin" ne jenjava. Možemo slobodno reći da je podelio Evropu u dva tabora - jedni obožavaju, drugi ga ne podnose.

Samo za par dana mladi Damiano dobio je ogromnu armiju obožavalaca, te ga sada prati više od dva miliona ljudi. 

I pre nego što je nastupio u finalnoj večeri Evrovizije italijanski bend "Maneskin" bio je jedna od glavnih tema među fanovima ovog takmičenja, a čak i oni koji inače ne prate Pesmu Evrovizije uključili su se u rasprave samo zbog jednog čoveka — frontmena grupe.

maneskin
Profimedia 

Mladi Damiano Dejvid (22) nije tipičan zavodnik: on nije mačo frajer, nosi štikle, šminka se, lakira nokte, možemo ga videti u providnim ženskim bluzama i košuljama s folanima, čipkom, karnerima... I bez mnogo truda uspeo je da se pola Evrope zaljubi u njega!

printscreen/instagram Sanja Vučić i Damijan Dejvi

Dok je ova polovina spremna sve da da samo da se na trenutak nađe pored njega, druga polovina je, najblaže rečeno, šokirana zbog pomame koju je ovaj mladi Rimljanin izazvao.

Devojke koje preferiraju nešto muževniji izgled podsećaju da je jedini trenutno popularni Italijan kojeg one priznaju za zavodnika glumac Mikele Morone, koji je svetsku slavu stekao ulogom u filmu "365 dana".

printscreen/instagram Mikele Morone

Tako je jedan tviteraš pre dva dana šaljivo objavio Mikeleovu i Damijanovu fotografiju i napisao da postoje dve vrste Italijana i pokrenuo pravi mali rat.

Njegov tvit i dalje se komentariše i citira, a neki od reakcija su: "Volim to što bih od prvog bežala na Mars, a drugom bih se nudila besplatno", "Desnog mi dajte, levi je jeziv", "Meni je ovaj drugi uh"... Ipak, nije malo devojaka koje kažu da ne bi rekle ne ni jednom ni drugom, a jedna je primetila da je u pitanju "isti Italijan, samo je jedan obrijao bradu".

Šta vi kažete, koji Italijan je po vašem ukusu? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.