Da li ste se ikada zapitali šta sve može da se iznajmi u Srbiji? I pritom, ne govorimo o nekim standardnim stvarima kao što su, iznajmljivanje stana, poslovnog prostora, automobila, bicikli, venčanica, rasvete i muzičke opreme, ili pak balona za mali fudbal, igraonice, PlayStation-a i slično.

Govorimo o svemu onome što nam verovatno, na prvu nikad ne bi palo na pamet, i krajnje je neobično i čudno.

Zapravo, trend iznajmljivanja odavno je zastupljen u Japanu gde zaista možete iznajmiti sve. Kod njih bukvalno važi parola - ako ne možeš da kupiš, plati i “pozajmi” na par dana. No, iznenadilo bi vas ukoliko bismo vam rekli da ni Srbija ne zaostaje za ovim trendom, a u nastavku vam otkrivamo neke od najneobičnijih primera.

1. Iznajmljivanje garderobe

U Srbiji se može iznajmiti garderoba.
Shutterstock 

Započećemo našu listu sa nekim uobičajnijim primerima. Verovatno znate da većina voditelja i pojedinih slavnih ličnosti, prilikom gostovanja na televiziji iznajmljuje odeću iz različitih butika. Nije retkost ni da to rade pojedini magazini za potrebe snimanja. No, u Beogradu, od pre nekoliko godina, i “obični” ljudi mogu iznajmiti različitu garderobu kako iz omiljenih prodavnica, tako i iz pojedinih butika.

Tako, na par dana možete dobiti neretko i markirane stvari, po veoma pristupačnim cenama, a pojedini butici iznajmljuju čak i nakit. Kao garancija mahom se ostavlja lična karta, a većina radnji sami nose odeću nakon nošenja na hemijsko čišćenje.

2. Iznajmljivanje limuzine

U Srbiji se može izanjmiti limuzina.
Shutterstock 

Okej, verujemo da ovo mnogi i znaju, ali popularnost iznajmljivanja limuzina zapravo je sve veća u poslednje vreme. Takođe, određena istraživanja pokazuju da to mahom rade žene, pogotovo kada proslavljaju, verovali ili ne - razvode.

3. Iznajmljivanje punjača

Danas možete iznajmiti i punjač.
Shutterstock 

Živimo u vreme kada smo, takoreći, vezani za telefone i tablete. Zato i ne čudi što je sve više onih koji, nakon što su zaboravili klasične punjače, ili jednostavno nemaju tokom dana utičnicu pri ruci, biraju da iznajme eksterne punjače za telefone.

4. Iznajmljivanje Iqosa

Iqos može da se iznajmi.
Iqos 

Ukoliko ste punoletni pušač koji bi inače nastavio da puši, a ujedno želite da donesete pametnu odluku, cigarete možete zameniti boljom alternativom kao što je Iqos. Verujemo da niste znali da ovaj uređaj možete i da iznajmite i to besplatno na 15 dana.

Sve što treba da uradite je da odete na iqos.com, I izaberete uređaj koji želite da iznajmite koji će vam potom stići na kućnu adresu uz besplatnu isporuku. Nakon 15 dana probnog perioda, kada vratite uređaj, ukoliko želite, možete da kupite potpuno novi.

page break ispod