Iako se o ukusima ne raspravlja, te ono što se dopada jednoj osobi, ne mora nužno i drugoj, činjenica je da postoje stavke koje se nikada neće naći na listama poželjnih, pogotovo kada je reč o muško-ženskim odnosima.

Nas je zanimalo da saznamo koje se to osobine i navike ženama ne dopadaju kada je reč o "snažnijem" polu, nevezano za njihov fizički izgled. Zanimljivo je da, iako se mišljenja razlikuju, 5 stavki se izdvojilo kod većine dama zbog kojih bi, kako kažu, "odbile čak i Apolona lično" i to s rečima: "Ne, hvala!", a u nastavku pogledajte šta je to što im se nikako ne dopada kod pojedinih muškaraca.

1. Kada ne vode računa o stilu i frizuri

Većina žena voli negovane i uredne muškarce. Činjenica je da se svakome može desiti "bad hair day", međutim, ono što se ženama ne dopada su muškarci koji ne uzimaju češalj u ruke i konstantno "furaju" jutarnju frizuru iz kreveta. Takođe, većini dama je odbojna i neuredna brada, pogotovo ako deluje kao paučina na licu.

A gde su frizura i brada, tu je i odeća. Iako je stil nešto što se razlikuje od osobe do osobe i daleko od toga da bi svi trebalo da su kao "jaje jajetu", većina žena je saglasno da je jedna stvar imati svoj fazon, a potpuno je drugo nositi stvari koje vam ne odgovaraju, ili nisu prikladne u datoj prilici. Da, pantalone na kukovima sa bokesericama koje vire su možda nekad bile moderne, ali to ne znači da treba tako da se oblačite i u zrelom dobu.

2. Nisu uredni i čisti

Još jedna stvar koju devojke dovodi do ludila jeste kada je muškarac neuredan. Žene vole kada mušakarci drže do sebe i znaju da vrate stvari na svoje mesto, dok su im oni koji razbacuju sve i prave lom najiritantniji likovi ikada.

Isto važi i kada je reč o higijeni, te im je, primera radi, odbojno kada se muškarci ne tuširaju redovno, mrzi ih da peru zube, puše, ili pak ne seku redovno nokte. Svaka žena voli kada je njen muškarac uredan i mirišljav, a kako su cigarete jedna od stavki koja im se nikako ne dopada, dobar je izbor prelazak na Iqos. Ne samo da je u pitanju bolja alternativa, već se vaša kosa i odeća neće osećati na duvanski dim što je ženama jedna od najodbojnijih stvari.

3. Hvalisavost

Žene ne vole muškarce koji su narcisi u krevetu i koji se stalno hvale svojim iskustvima sa devojkama, i uopšteno, kada konstantno ističu kako su u nečemu bolji. "Ja, pa ja" fazon, definitivno je veliko no-no kod većine žena, pogotovo kada dela ne prate reči.

5 stvari koje žene ne vole kod muškaraca
Shutterstock 

4. Vulgarno izražavanje i “ulični” rečnik

Žene su saglasne i da je kod odabira muškaraca nekada presudno i njegovo izražavanje. Posebno im se ne dopada takozvani "ulični žargon", gde je "brate" ili "tebra" svaka druga reč, a da ne spominjemo izraze poput "reši", "ide gas" i mnoge druge. Ovde se takođe podvlači i vulgarnost u ophođenju kao ogromno NE, jer je to sve samo ne način na koji bilo ko treba da osvaja jednu ženu. Poštovanje osobe sa kojom ste, ili koju želite da osvojite trebalo bi da je imperativ, a vulgarne fraze samo čine da im padnete u očima.

5. Kada glume nedodirljive i ne obraćaju pažnju na osobu sa kojom su

Budimo iskreni - nijedna žena nije oduševljena kada njen dragi ne obraća pažnju na nju. Naravno, ne znači da samo muškarac treba da bude taj koji se trudi, ali lepo je kada džentlemenski maniri postoje samo na početku veze. Ne postoji dama koja bi odbila da joj otvorite vrata, pridržite kaput, pomognete oko teških stvari, ili je saslušate kada joj je teško. Trud i pažnja ne podrazumevaju se samo na početku veze, te romantika ne treba da, uslovno rečeno, “umre” samo zato što ste godinama zajedno.

Takođe, dame su saglasne i da im je veoma odbojno kada muškarci na samom početku glume “nedodirljive” i igraju se toplo-hladno igrica. Ili vam se neko dopada, ili ne - odlučite se, a sedenje na dve stolice nikada nije nešto što će biti plus kod bilo koje žene.