KAKO SE ZNACI PONAŠAJU KADA SU LJUBOMORNI Device overthink-uju, Lavovi su kraljevi drame a ONI iz osvete nađu ljubavnicu

Ljubomora ima više lica, a evo kako se koji znak zodijaka ponaša kada oseti ovu, nekad opasnu emociju.

Shutterstock

Neko je jednom rekao da je mala doza ljubomore normalna stvar, pa čak i prirodna. Ipak, stručnjaci se sa ovom tvrdnjom ne bi složili, te ističu da iako je ljubomora nešto što svi osetimo u nekom trenutku svog života, ipak ne bi trebalo da puštamo da se rasplamsa, te da treba raditi na sopstvenom samopouzdanju umesto toga. 

Shutterstock 

Ipak, dok je nekima lako da preseku u korenu ljubomoru, drugima to ne ide tako lako, a horoskop može pružiti fascinantan uvid u ponašanje svakog znaka, uključujući upravo i način na koji se nosimo sa ovim engativnim osećanjem. Svaki znak zodijaka ima svoje jedinstvene tendencije i načine izražavanja ljubomore.

Ovan

Ovnovi su vatreni i strastveni, a ljubomora je često izražena direktno i otvoreno. Ne boje se konflikta i vrlo su iskreni kada osećaju ljubomoru. Ako se ljubomora pojavi, Ovnovi će je izraziti bez okolišanja, piše Index.hr.

Shutterstock 

Bik

Bikovi su poznati po svojoj tvrdoglavosti i upornosti. Kad su ljubomorni, mogu postati posesivni i zaštitnički nastrojeni. Bikovi su takođe skloni introspekciji i mogu se duže vreme nositi s negativnim emocijama, koje u njima tinjaju dok ne eksplodiraju.

Blizanci

Blizanci su obično vrlo društveni i komunikativni. Kada osećaju ljubomoru, mogu postati vrlo nestrpljivi i nemirni. Možda će pokušati da sakriju svoje prave osećaje, ali njihova teskoba često izlazi na površinu kroz njihovu komunikaciju.

Rak

Rakovi su emotivni i osetljivi, a njihova ljubomora često se izražava kroz emotivne reakcije. Mogu postati preterano zaštitnički nastrojeni i posesivni kad su ljubomorni. Ljubomora kod Rakova često je duboko ukorenjena i može potrajati.

Shutterstock 

Lav

Lavovi su ponosni i dominantni. Kada osećaju ljubomoru, mogu postati vrlo dramatični i zahtevni. Ljubomora kod Lavova često je povezana s njihovom potrebom za pažnjom i priznanjem, i može se otrgnuti kontroli i pretvoriti u opsesiju.

Devica

Device su analitične i pažljive. Kada su ljubomorne, počinju preterano da kritikuju, ali i prave scene, blokiraju vas i odblokiraju "da bi vam još nešto rekle". Ljubomora kod Devica često se izražava kroz prekomernu analizu i overthinking.

Vaga

Vage su mirne i uravnotežene, ali kad osećaju ljubomoru, mogu postati nesigurne i neodlučne. Obično pokušavaju da izbegavaju konflikte, pa će ljubomoru često izraziti na suptilan način, skrivajući svoja prava osećanja.

Škorpija

Škorpije su intenzivne i strastvene, a kad su ljubomorne, to se može izraziti kroz snažne emocionalne reakcije, a ponekad i kroz manipulaciju. Ljubomora kod Škorpija može biti duboko ukorenjena i teško će je pustiti.

Strelac 

Strelčevi su optimistični, ali kada su ljubomorni, mogu postati vrlo nestrpljivi i brzopleti. Kako bi izbegli suočavanje s ljubomorom, tražiće distrakcije kroz razne avanture i verovatno naći ljubavnika ili ljubavnicu da bi vam "vratili".

Jarac

Jarčevi su disciplinovani i odgovorni. Kada su ljubomorni, mogu postati veoma ozbiljni i zahtevni. Ljubomora kod Jarčeva često se izražava kroz povećanu potrebu za kontrolom i stabilnošću.

Shutterstock 

Vodolije

Vodolije su nezavisne, a kada su ljubomorne, mogu postati distancirane i nepredvidive. Vodolije često pokušavaju da racionalizuju svoju ljubomoru, ali to može rezultirati emocionalnom hladnoćom.

Ribe

Ribe su empatične i osetljive. Kada su ljubomorne, mogu postati vrlo nesigurne. S ljubomorom se nose kroz sanjarenje ili fantaziranje, a ponekad i kroz samosažaljenje.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

4 ZNAKA KOJA ĆE IMATI SREĆE OD 16. MAJA 2023. DO 25. MAJA 2024: Nakon godina mučenja, konačno će im sve ići od ruke  TikTok/amydemure

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.