U narednom periodu, sprema nam se nešto zaista drugačije i veoma intezivno, barem ako je verovati astrolozima. Naime, uskoro sa delovanjem počinje energija mladog meseca, a to znači da nam se sprema period koji je saosećajan, senzualan i gotovo snen. 

Mlad Mesec 13. marta pada istog dana kada i konjunkcija Venere sa Neptunom, a međusobno su udaljeni samo tri stepena. Dakle, naredni period, idealan je za pronalaženje savršenog ljubavnika ili romantičniji odnos sa partnerom.

Međutim, mlad Mesec povezan je sa izazovnom nepokretnom (fiksnom) zvezdom Markabom. Dakle, tendencija ka idealističkoj ljubavi ima potencijal da vas učini ranjivim, što može da vas dovede do slomljenog srca i razočaranja. Neki mogu vašu dobrotu videti kao slabost i pokušati da vas iskoriste, piše "sitoireseto". 

Efekti mladog Meseca od 13. marta traju četiri nedelje do 11. aprila. A najbolje vreme za nove početke je tokom faze rastućeg meseca, od 13. marta do 28. marta (punog Meseca).

Mlad Mesec u Ribama, u subotu, 13. marta 2021. godine, vrlo je blizu poravnanja Venere i Neptuna. Dakle, duhovno značenje mladog Meseca marta 2021. odnosi se na idealističku ljubav, saosećanje i empatiju.

Mlad Mesec u martu 2021. dobar je za pronalaženje ljubavnika iz snova ili dodavanje romantike u postojeću vezu. Ali izazovna fiksna zvezda na istom stepenu kao i mlad Mesec donosi rizik od obmane i razočaranja. Stoga je važno ne preterivati sa idealizovanjem romantičnih poteza.