Svima nam se desilo da nam jezik bude brži od pameti i da kažemo neke nepromišljene stvari, nakon kojih su usledile neželjene posledice. Reči imaju magičnu moć da stvaraju veze, ali i da unište odnose, pa je ponekad bitno da budemo pažljivi pre nego što progovorimo.

Ovan, Bik i Blizanci su pod povećanim rizikom da impulsivno izgovore neke nepromišljene stvari i povrede ljude koje vole, zbog čega kasnije mogu zažaliti.

Ovan

Moguće je da ćete tokom marta biti skloni impulsivnim i brzopletim izjavama, koje bi mogle naštetiti vašim odnosima sa drugima.

Ne prepuštajte se emocijama, pokušajte da ostanete mirni i ne zaboravite na diplomatiju u bilo kojoj situaciji. Nisu sve vaše misli vredne toga da ih izgovorite naglas kako bi ih drugi čuli. Uvek razmislite da li će ono što kažete povrediti osobu do koje vam je stalo.

Tri znaka Zodijaka ovih dana doživljavaju izdaju prijatelja
Freepik/drobotdean 

Zapamtite da reči imaju veliku moć i da se ono što izgovorite često ne može povući, kao i da niste u mogućnosti da vratite vreme. Mart vam donosi mnogo situacija, koje će zahtevati da budete uporni i taktični. To može biti, na primer, razgovor o radnim uslovima, razgovor sa partnerom o problemima u vezi, ili svađa sa nekim ko vas je uvredio.

Ni u kom slučaju ne treba da dozvolite da popustite pred provokacijama i da na uvredu odgovorite uvredom. Međutim, nemojte istovremeno da pristajete ni na šta što bi moglo da bude štetno po vas. Pokušajte da pronađete sredinu i uvek se potrudite da izrazite sopstveno mišljenje iskreno, ali na pristojan način.

Bik

Bikovi su po prirodi veoma strpljivi i smireni. Međutim, to neće biti slučaj u martu ove godine.

Nećete dobro čitati namere ili očekivanja sagovornika, a vaša rečitost će vas izneveriti, pa nećete biti u stanju da jasno izrazite svoje misli i osećanja. To može dovesti do nesporazuma, sukoba, ili razočarenja.

Zato pokušajte da budete što precizniji i jasniji u onome što govorite. Nemojte da oklevate da zapišete sve što nameravate da kažete, jer će vam to pomoći da bolje artikulišete svoje misli.

U nedeljama koje slede, treba da budete dobro organizovani i da šaljete jasne poruke. Radićete puno sa drugim ljudima, tako da će ono što kažete biti od velike važnosti.

U privatnom životu moraćete da budete jasni u vezi sa svojim potrebama i granicama. Nemojte pretpostavljati da drugi znaju šta mislite, ili da mogu da pogodite vaše želje. Postavljajte pitanja, odgovarajte na njih konkretno i jasno artikulišite šta vam je potrebno.

Kako ostaviti dobar prvi utisak?
instagram/ annaastrup 

Blizanci

Blizanci su nadaleko poznati po svojoj elokvenciji i duhovitosti, ali u martu lako možete da preterate sa šalama i ironijom. Neće svi ceniti vaš smisao za humor – neki će možda vaše reči smatrati uvredljivim i protumačiće ih kako izraz nepoštovanja. Neke teme mogu biti previše osetljive, ili kontroverzne za šalu, zato pažljivo birajte vreme i društvo za ukoliko želite da se našalite na taj način.

Uvek unapred razmislite da li ćete preći granicu dobrog ukusa i tuđeg samopoštovanja. Moraćete da primenite osetljivost koju nesumnjivo posedujete i obratite pažnju na osećanja drugih ljudi. Vrlo je verovatno da ćete morati da komunicirate sa nekim ko prolazi kroz težak period u životu. Od vas se takođe može očekivati da ih posavetujete, ili da pružite konstruktivnu kritiku.Ne ignorišite i ne umanjujte probleme drugih ljudi.

Nemojte koristiti humor kao način da izbegnete razgovor o ozbiljnim temama. Pokušajte da saslušate i razumete druge, a empatija će vam pomoći da osvojite ljude.

Bonus video

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

Izvor: Luftika.rs