Tek završio retrogradni Merkur koji nikoga nije poštedeo, a već se psihički spremamo za sledeću retrogradnu planetu. Doduše, imaćemo nekih mesec dana odmora i pripremanja za period koji će biti veoma intezivan, što će najviše na svojoj koži osetiti 4 znaka.

Naime, Mars ide retrogradno u Blizancima od 30. oktobra 2022, a njegova retrogradna putanja traje do 12. januara 2023. Mars će nastaviti da se kreće kroz Blizance do 26. marta 2023, zbog čega će provesti neobično dug period u ovom delu horoskopa. Uzimajući u obzir činjenicu da je Mars planeta akcije i motivacije, njen retrogradni hod doneće gubitak motivacije.

Ovan

U naredna dva i po meseca, Mars — vaša vladajuća planeta — biće retrogradan. Pošto Mars upravlja vašom životnom silom, sigurno ćete osetiti retrogradnost na dubokom nivou. Možda ćete se osećati manje inspirisanim ili stimulisanim. Možda ćete se ponekad boriti sa sobom, kao da ništa ne zadovoljava vaša intelektualna interesovanja.

Retrogradni Mars uticaće na neke znake.
Shutterstock 

Ova retrogradnost bi mogla dovesti do nekoliko žestokih rasprava u kojima se ništa ne rešava. Ne zaboravite da mudro birate reči, jer svađe mogu da vam donesu više stresa nego što je potrebno. Dok retrogradni Mars dođe do kraja, bolje ćete razumeti kako da komunicirate svoje emocije drugima, piše Zadovoljna.rs.

Blizanci

Niko ne oseća ovu retrogradnost intenzivnije od vas, dragi Blizanci. Moraćete da prođete kroz neka ozbiljna putovanja ličnog razvoja i izlečite odnos sa svojom sujetom. Možda ćete osećati intenzivnu potrebu da se dokažete tokom ovog vremena, iako će vam to ići teže nego inače.

Prolazite kroz neke unutrašnje nemire i probleme duboko ukorenjenog besa. Sve te nagomilane frustracije koje ste držali u sebi skupile su se tokom godina, ali zapamtite – bes može biti neverovatna pokretačka sila! Dozvolite retrogradnom Marsu u Blizancima da vas nauči kako da kanališete bes na način koji deluje zdravo i osnažujuće, a ne štetno po vas.

Škorpija

Kako vama vlada strastveni Mars, ova retrogradnost će sigurno drastično uticati na vas. U ovom periodu žudite za intimnošću jednako intenzivno kao što je se plašite. Kada se Mars kreće kroz vaše osmo polje, to potpiruje vatru želje da se stopite sa nečim – ili nekim.

Škorpije žude za intimnošću.
Shutterstock 

Ova retrogradnost vas može primorati da ponovo razmislite o načinu na koji poštujete i postavljate emocionalne granice. Međutim, ako se osećate kao da ne dobijate ono što vam je potrebno, možda ćete početi da to želite još više. Međutim, Mars vas uči da ostanete prisebni uprkos iskušenjima koje vas okružuju.

Strelac

Ako ste u braku ili vezi, ova retrogradnost bi vas mogla naterati da rešavate probleme na način koji deluje produktivno, a ne destruktivno. Kako strasti rastu, pronalaženje osećaja kontrole postaje sve teže i teže.

Dozvolite ovom retrogradnom Marsu da vas nauči kako da brojite do deset i da dišete pre nego što delujete. Kada dozvolite besu da vodi vaše akcije, na kraju ćete pokazati sve svoje karte. A kada vam emocije zamagljuju perspektivu, postaje teže da verujete svojim procenama. Dozvolite ovoj retrogradnosti da redefiniše način na koji rešavate probleme u vezi.

Bonus video:

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?  TikTok/thatastrologeeguy

Izvor: Zadovoljna.rs

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.