Ukoliko vam ovaj retrogradni Merkur teško pada i imate probleme da se nosite sa svim promenama koje donosi, sledi još loših vesti - još jedna planeta krenula je retrogradnom putanjom. Retrogradni Uran startovao je 28. avgusta, i poznat je po poremećajima, ali ove godine bi se ta energetska promena mogla činiti dodatno teškom, s obzirom na to da se njegova retrogradnost dešava u Biku - fiksnom znaku koji je ozloglašeno protiv promena i vlada nad osnovnim oblastima života kao što su "novac, vrednosti, bezbednost i fizičnost" - kaže astrolog Rejčel Lang.

Dobre vesti? Ova promena će se verovatno manifestovati kao samo sledeća faza progresije u višegodišnjoj evoluciji. Uran je prvi put ušao u Bika 2018. godine (gde će ostati do 2026. godine), kaže Skiner, tako da je u ovom trenutku interakcija između ove planete i znaka poznata.

Retrogradni Uran u Biku traje od 28.8.2023. do 27.1.2024.godine.

Ovan

Uran poziva da preispitate vaše finansijsko carstvo jer planeta u Biku zauzima vašu drugu kuću ličnih finansija, imovine i vrednosti.

- Razmislite o svom postojećem odnosu prema novcu i vrednosti i razmislite kako se možete približiti svojoj ideji „finansijske slobode“ -  kaže Lang. Kako želite da se vaš novac uklopi u vaš život i da li je vaš trenutni novčani tok dovoljan da podrži vaše snove i ambicije?

Retrogradni Uran udara na novac.
Shutterstock 

Pre nego što krenete u akciju, znajte da je ovaj period najbolji za prikupljanje informacija i planiranje - a ne za povlačenje ishitrenih poteza.

Bik

Uran je retrogradan u vašem znaku, Biku, što znači da biste mogli biti potpuno novi na horizontu. Možda je to idealno vreme da preispitate svoj imidž i način na koji se predstavljate. To bi moglo značiti podvrgavanje fizičkoj ili emocionalnoj transformaciji. Razmislite o prethodnim vremenima i promenama u vašem životu.

Blizanci

Vaše 12. polje podsvesti je u Uranovoj hladnoj senci ovog retrogradnog Urana. Vaš zadatak je, kaže Lang, da budete svesni kako nevidljive sile u vašem životu mogu uticati na vas i možda vas sputavaju.

Lang predlaže da se zapitate: Koji su skriveni uticaji u mom životu? Da li trauma predaka vodi moje današnje ponašanje? Ona takođe preporučuje prihvatanje duhovne prakse, kao što je transcendentalna meditacija, ili čitanje prošlih života kako biste se bolje povezali sa svojim unutrašnjim ja.

Rak

Uran podstiče pažnju u vašoj 11. kući prijatelja i udruženja. Prema Skineru, ovo je poziv da razmislite da li zaista cenite i podržavate ljude sa kojima provodite vreme i, zauzvrat, da li vas cene i podržavaju. Ako ste deo zajednice ili dobrotvorne organizacije, da li ste spremni da im verujete? Ovo retrogradno kretanje planeta je prilika da pogledate kako vaša prijateljstva i platonski odnosi funkcionišu.

Bitno je da proverite svoje odnose.
Shutterstock 

Lav

Uskoro ćete imati još jedan trenutak kada ćete biti u centru pažnje, Lave - što nije neprirodno mesto za vas. Uran je u tranzitu u vašoj 10. kući karijere i percepcije javnosti, čineći trenutak zrelim za metamorfozu.

Sada je vreme da preispitate sve strahove ili inhibicije koje bi vas mogle sprečiti da zakoračite u svoju moć. On će vas ohrabriti da razmislite o tome kako biste to najbolje mogli da uradite, dodaje ona.