Sreća jeste individualna stvar, ali činjenica je da su među znacima zodijaka bili i oni koji su se godinama mučili. Prosto, činilo se da im ništa nije išlo od ruke. Čak i stvari koje su bile "sigurica" odjednom bi se "izjalovile". Međutim, sada se konačno situacija menja. 

Pred nama je najpozitivniji astrološki tranzit u 2023. koji će pomoći će svakom horoskopskom znaku da napreduje u narednoj godini, a posebno 4 koja su se mučila godinama unazad. 

jupiter donosi sreću svim znacima.
Shutterstock 

16. maja, Jupiter ulazi u deo neba kojim vlada Bik, gde će ostati do 25. maja 2024. Ova kosmička kombinacija se poslednji put dogodila 2011. i 2012. godine, u vremenu u kojem su svi znaci iskusili sreću i obilje - kolektivno i lično.

Jupiter u astologiji

Baš kao i istoimeno rimsko božanstvo, Jupiter je ekvivalent grčkom bogu Zevsu. Prvobitno poznat kao "bog neba i groma", Jupiter je na kraju postao "kralj svih bogova", koji je imao poslednju reč kad god nije postojao konsenzus među ostalima. 

U astrologiji, Jupiter je "kosmički ekspander" i planeta "zaštite, obilja i višeg učenja". Budući da je antiteza Saturnu, koji se skuplja i donosi teške lekcije, Jupiterov uticaj je zabavan, jer je njegov posao da uveća sve što dotakne. I dok je planeta povezana sa optimizmom i urođenom radošću života, Jupiterova ozbiljna strana leži u potrazi za dubljim značenjem.

jupiter donosi sreću i blagostanje.
Freepik/tonodiaz 

Jupiter je planeta kojoj se treba obratiti kada prođete kroz nedostatak vere, jer vas inspiriše da verujete u budućnost i sve njene mogućnosti. Na kolektivnom nivou, Jupiter predstavlja filozofiju, duhovnost, mudrost, putovanje svetom i znanje. Na ličnom nivou (u okviru vaše karte rođenja), Jupiter predstavlja vaše poglede na svet, duhovne sklonosti i sposobnost da privučete sreću i bogatstvo.

Bik u Jupiteru i najsrećniji znaci

Od svih horoskopskih znakova, Bik je najvezaniji za novac, finansije i materijalnu imovinu. Jupiter koji se nalazi u ovom znaku u narednoj godini mogao bi da se pretvori u finansijsko tržište koje doživljava pozitivne preokrete.

Jupiter donosi poboljšanje na finansijskom planu.
Shutterstock 

Naročito u proleće 2024. godine, Jupiterov susret sa planetom Uran, koja je takođe u Biku, svakih dvanaest godina, mogao bi da se pretvori u povećanje plata, kupčevo tržište nekretnina i velike dobitke. U prevodu - bićete na pravom mestu u pravo vreme, a 4 znaka koja će posebno imati sreće do 25. maja 2024. godine biće: Bik, Lav, Škorpija i Vodolija.

Bonus video:

4 ZNAKA KOJA ĆE IMATI SREĆE OD 16. MAJA 2023. DO 25. MAJA 2024: Nakon godina mučenja, konačno će im sve ići od ruke TikTok/amydemure

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.