Subota je veče, a to za dobar deo ljudi znači izlazak u grad, a pogotovo u kafane. A gde je kafana, tu je i dobro piće, provod, društvo, i najbitnije - pesme što diraju u srce, a mi vam otkrivamo koje numere naručuje koji horoskopski znak.

Ovan

Ovnovi vole da budu frajeri, kavaljeri, a kako ćete među muškim predstavnicima ovog znaka naći nemali broj Kazanova, ne čudi što im se na repertoaru obavezno nađe: "Nije život jedna žena", ali i "Rano je za tugu"...

Sa druge strane, ženske pripadnice ovog znaka će vrlo rado da đuskaju uz "Mladiću moj" pa onda da poruče: "Ponosno nosim devojačko prezime".

Ovnovi vole da se vesele.
Shutterstock 

Bik

Ako iko voli kafanu, to su onda Bikovi. Hedonizam im teče venama, te ne čudi što za njih često kažu da su boemi. Obožavaju lepe devojke i žene, a posebno ih "radi" kada im poruče  "šta će mi život bez tebe dragi", a onda uzvraćaju sa pesmom "Slike u oku“, dok će dame veoma rado pevati uz Hankine "Crne kose".

Blizanci

A Blizanaci ko Blizanci, vragolasti, brzi, uvek za dobar provod, rado će da se provesele uz "Luckasta si ti, takav sam i ja", ili pak "Kafana je moja sudbina". Devojke će uvek imati posebnu emociju uz pesmu "Bili smo drugovi, pa ljubav probali".

Rak

A onda na scenu stupaju emotvni Rakovi koje gotovo provereno pogađaju pesme sa jakim emocijama, kao što su "Prazna čaša na mom stolu" ili "Ugasila si me". Sa druge strane, devojke Rakovi vole starogradske pesme među kojima im je omiljena "Kad zamirišu jorgovani".

Rakovi su emotivci.
Shutterstock 

Lav

Izbor jednog Lava može biti "Kraljica srca moga" ili recimo "Još te voli stari lav", dok će Lavice voleti pesmu "Beograd", ili pak "Lepotan", piše Wannabemagazine.

Devica

Prosečnu Devicu će "Skitnica" uvek pogoditi dok će devojci rođenoj početkom septembra drag izbor biti "Ja imam nekog, a ti si sam".

Vaga

A sada dolazimo do znaka koji je, barem kada su devojke Vage u pitanju, definitivno jedne od najveselijih u kafanama i neretko ćete ih videti za stolom. Svom dragom će naručiti pesmu "Veseljak" i bez problema se sa njim veseliti u društvu. Ukoliko izađu sa drugaricama pesma koja ih uvek vraća starim ljubavima je "Zlatiborske zore". Muški predstavnik ovog vazdušnog znaka voli pesme koje su malo više zabavne nego narodne, kao na primer "U zemlju sada pao bih od stida" ili "U tebe sam zaljubljen", a ako baš i naruče narodnjak, to će biti "Polomiću čaše od kristala".

Vage su najveselije u kafani.
Shutterstock 

Škorpija

Osvetoljubive Škorpijice rado će svom dragom poručiti  "Muštuluk". Devojke Škorpije su jedne od onih koje vas vole svim srcem i celim telom, pa će svom dragom sa kojim više nisu u dobrim odnosima poručiti pesmu "Kralj ponoći" ili pak "Ne kunite crne oči".

Strelac

Strelčevi, i muški i ženski, maštaju da jednog dana odu negde daleko i nađu sreću daleko od svoje domovine. Tako će slatko zaigrati uz "Moji su drugovi", dok će lepša polovina ovog znaka zapevati i imati lepe uspomene uz pesmu "Nevera moja".

Jarac

Jarčevi su mnogo vezani za svoje roditelje, pa se nemojte iznenaditi da njegov izbor bude "Ljiljana“ ukoliko mu se majka tako zove ili bilo koja pesma koja u svom imenu ima ime njegove majke. Ukoliko se ipak odluči da pesmu posveti devojci, klasičan Jarac će iz nekog sebi dobro poznatog razloga voleti "Ženu prijatelja mog"… Devojka ovog zemljanog znaka je jedna vrlo stabilna i otresita ličnost koja ponekad sebi da oduška da se opusti sa društvom i tada se ne usteže da časti muziku i naruči psemu "Kada bi me pitali".

Vodolija

Ijao, kako ovaj znak voli provod, društvo, kafane. Možda će vam oni reći kako preferiraju stranu muziku, house, electro, ali posmatrajte ih nekada u kafani. Toliko veselo može biti samo za stolom jedne Vodolije koju svi obožavaju. Oni vole svoje prijatelje, pa će već na početku večeri zaigrati uz "Drugovi su odmah rekli nije za tebe", pa odmah potom "Zlatibore pitaj Taru", da bi završili sa "Dudo", a devojke će biti lude za pesmom "Pamtim još" – koja ih seća na neka lepa vremena, ljude i sve što su prošle.

Ribe

I na kraju, najemotivnije od svih. Ako se setite neke najemotivnije pesme koja je takozvani „patos“ u kafani možete biti sigurni da je ona favorit jedne Ribe. "Još ovu noć" ili "Božanstvena ženo" – u trenucima najveće zaljubljenosti u svoju dragu, dok će se lepe devojke Ribe popeti na sto uz "Ciganine, ti što sviraš", "Mećavu", "Romaniju", "Nedelja".

Nadamo se da smo vas malo zabavili, i ako ništa, da smo vam barem dali neke dobre predloge šta sledeći put da naručite u kafani.

Bonus video:

KAFANA SUDNICA ILI LUDNICA: Pogledajte šta građani kažu o kultnom mestu skupljanja svih Srba Kurir televizija