Kada je šminka u pitanju, pravilo je da pravilo je da pravila nema. Dakle, ne postoji pravilnik koji će vam reći šta i kako treba da radite. Samo je na vama da isprobavate nijanse i boje, kao i da na kraju izaberete formule koje vam najviše odgovaraju.

Kada je šminkanje u pitanju nema pravila.
Instagram 

No, sigurni smo da vam nikad nije palo na pamet kakavim stilovima šminkanja teže pojedini znaci zodijaka. Prema astrologiji, a i aktuelnim trendovima, evo kakvi makeup trendovi najbolje leže kojem znaku.

Ovan

Smeli, žestoki i strastveni, Ovnovi su uvek spremni za izazov. Ovnovi vole avanturu i ne smeta im da jure u život. Shodno tome, savršen izgled šminke za Ovna mora biti odvažan i dramatičan.

Uz crveni ruž dovoljno je i samo koristiti malo maskare i ajlajnera u novogodišnjoj noći.
screenshoot/instagram 

Bogat, tamnocrveni karmin, klasični look sa ajlajnerom na koji možete da se posečete, fake pegice... mačkast pogled i guste trepavice... ovako nešto idealno je za Ovnove. 

Bik

Sa druge strane, Bik je suptilniji, prirodniji. Umesto bune boja na licu, ovaj znak pre će se odlučiti za minimalistički pristup. Osunčana koža konturisana bronzerom, lagan hajlajter, nude tonovi usana, i rumenilo u boji breksve. 

Bikovi vole suptilne smeđe tonove.
Instagram 

Senka na očima je takođe u zemljanim tonovima, eventualno sa blagim šimerom. Jednostavno, a efektno!

Blizanci

Blizanci se ne plaše da isprobaju nešto novo – od ombre usana do kombinacije senki za oči. Rado će isprobati i živopisne boje, kao i smelije ajlajnere. 

Blizanci vole da eksperimentišu s bojama.
Instagram 

Ako postoji ijedan znak koji može preterati sa šminkom u skladu sa njihovim horoskopom, a i dalje izgledati neverovatno, to su Blizanci. 

Rak

Vođeni vladavinom meseca, Rakovi vole sve što je beličasto i srebrno. Savršena šminka za horoskopski znak za ovaj nežni i brižni znak je nešto svetlucavo i metalik. Dajte svojim očima eteričan dodir tako što ćete dodati šljokice ili naneti na kapke metalik tonove.

Uz veštačke trepavice nema šanse da vam iko odoli, a ovako nešto najbolje izgleda uz pink rumenilo i sjaj za usne.

Lav

Glamurozni, samouvereni i vatreni, Lavovi se ne plaše da izgledaju dominantno. Zlatna i bronzana šminka zodijaka savršena je za isticanje unutrašnje lavice i dive. I uopšteno senek sa šimerom njihov su zaštitni znak, i dosta bronzera za toplije lice.

Lavovi su samouvereni.
Instagram 

Takođe, Lavovi obožavaju jako konturisanje, gotovo isklesan look, dok rumenila biraju u tonovima terakote ili zagasito pink.

Devica

Device odlikuje jednostavnost, čistoća i nevinost, tako da se jednostavan, svakodnevni stil devojke iz komšiluja čini kao izbor #1 za ovaj horoskopski znak.

DEvice vole jednostavnost.
Instagram 

Na rumenilu je glavni fokus, kao i na ruževima i sjajevima u pink ili nude nijansama, a takve su i senke. 

Vaga

Šarmantna, romantična i primamljiva ličnost Vage često je privučena jednom bojom - ružičastom! Ružičasta je, naravno, jedna od najlakših boja za nošenje, i zbog toga šminka ovog horoskopskog znaka izgleda lako.

Vage vole šimere, zavodljivost, i neretko im je potrebno veoma malo šminke s obzirom da su jedan od najsenzualnijih i najlepših znakova zodijaka.

Škorpija

Šminka Škorpije je produžetak njihove strastvene, dramatične i moćne ličnosti. A to znači - začešljane obrve, smudged ajlajner, pogled koji je potpuno neodoljiv. 

Škorpije obožavaju da naglašavaju oči.
Instagram 

Njihova šminka odiše samopoudanjem, nevezano da li su odlučile da naglase usne, ili najčešće - oči.

Strelac

Nemirni i uvek u pokretu, Strelac voli avanture i sve je u zabavi. Dakle, što je živopisnija i šarenija šminka - to bolje.

Strelčevi vole upadljivu šminku.
Instagram 

To znači, igranje neobičnim karminima, grafičkim stilovima, senkama... Akcentovanje ugla oka neobičnim metalik nijansama... sve što vam padne na pamet - može!

Jarac

Jarčevi su stvorenja jednostavnosti i vole da se razmeću šminkom koja je zgodna, klasična i laka za nošenje. Ne treba vam kozmetička torba puna proizvoda za Jarčevu rutinu šminkanja.

Jarčevima je ten najbitniji.
Instagram 

Najbitnije im je da im je ten besprekoran, malo maskare i neodoljivo rumenilo - super jednostavna šminka zodijaka koja ima svoj jedinstveni šarm.

Vodolija

I onda dolazimo do kreativnih, drugačijih Vodolija koje se ne plaše da eksperimentišu. Njihova ljubav prema šminki gotovo da se pretvara u čistu umetnost.

Oni su drugačiji, jedinstveni, obožavaju jake makeup lookove koji se ističu, konrastne boje i teksture. Njihova šminka jedinstvena je kao i njihov karakter.

Ribe

Duboko misteriozne Ribe privlače sve reflektirajuće i sjajne stvari. Delikatna šminka u znaku zodijaka upotpunjena nijansama dragulja savršena je za ovaj vodeni znak. Obožavaju šimere, hajlajtere, sjajeve sa šljokicama...  

Bonus video:

Kako da vam karmin traje tokom čitavog dana ili da ne mrda tokom izlaska? TikTok/stazzylicious

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.