Astrologija navodi da neki horoskopski znaci imaju veću kompatibilnost od drugih i stoga se neki znaci smatraju kompatibilnijim od drugih. Međutim, važno je znati da svaki pojedinac ima svoje jedinstvene karakteristike, te tako, samo zato što su dve osobe istog horoskopskog znaka, ne znači da će imati dobar odnos. 

S obzirom na to, evo nekih uobičajenih kombinacija znakova zodijaka koje se često smatraju nekompatibilnim.

Ovan i Rak

Ovan je po prirodi samouveren, nezavisan i dinamičan znak, koji voli da preuzima inicijativu i rizikuje kako bi ostvario svoje ciljeve. S druge strane, Rak je emotivan, osetljiv i teži da izbegava sukobe, preferirajući da se ponaša na bezbedan i poverljiv način, često sa naglaskom na porodicu i dom, piše index.hr.

ovan i rak se često svađaju.
Shutterstock 

Rakovi su po prirodi skloni da izgrade emotivnu vezu i da imaju što više dubljih veza sa drugima i nisu skloni rizicima koji mogu da izazovu sukobe ili poremete harmoniju u odnosima. Ovo može biti u suprotnosti sa Ovnom, koji može biti tvrdoglav i impulsivan u svojim postupcima, što može izazvati sukobe. Razlike u temperamentu, stavu prema riziku i potrebama u odnosima su neki od najčešćih uzroka neslaganja između Ovna i Raka.

Iako to ne znači da je Ovnu i Raku nemoguće da uspostave kvalitetnu i uspešnu vezu, često se smatraju dve osobe sa različitim pristupima životu i pravcima u kojima idu, što dovodi do nesporazuma.

Bik i Blizanci

Bik i Blizanci obično imaju različite karaktere i prioritete, zbog čega se retko slažu. Biku su važni stabilnost, sigurnost i materijalno blagostanje, dok su Blizanci obično avanturistički nastrojeni, kreativni i zainteresovani za intelektualne izazove. To se može manifestovati kao drugačiji pogled na život i različite ciljeve. Bik može biti frustriran Blizančevom prevrtljivošću i nedostatkom predvidljivosti, dok Blizanci mogu osetiti da Bik previše naglašava materijalne vrednosti.

Bik često ističe materijalno.
Shutterstock 

Pored toga, Bik je obično praktičniji i realističniji, dok su Blizanci skloni idealizaciji i mašti. To znači da na svet mogu da gledaju na različite načine – Bik može da smatra nečim dobrim samo ako je praktično i korisno, dok Blizanci mogu da se uzbude kreativnošću i idejom, bez obzira na to kako će to funkcionisati u praksi.

Dakle, Bik i Blizanci se ne slažu jer imaju različite prioritete, vrednosti i načine gledanja na svet. Ali to ne znači da ne mogu da uspeju zajedno – uz poštovanje, komunikaciju i razumevanje, ovo dvoje ljudi mogu da nađu zajednički jezik i da se prilagode jedno drugom.

Lav i Bik

I Lav i Bik su jaki i uporni znakovi, što ih može dovesti u sukob. Lavovi su poznati po svom samopouzdanju, ambiciji i nagonu za upravljanjem, dok su Bikovi fokusirani na materijalnu sigurnost i praktičnost. Ova razlika u prioritetima može im otežati razumevanje i saradnju.

Osim toga, oba znaka su tvrdoglava i nezavisna, što ih može dovesti u sukob kada neko od njih pokuša da nametne svoje mišljenje ili kontroliše situaciju. Lavovi su obično dominantni, a Bikovi ne vole osećaj pritiska, što može da stvori napetost među njima. Takođe, Lavovi su poznati po svojoj dramatičnosti, dok su Bikovi skloniji stabilnosti i konzervativnim vrednostima. To znači da mogu biti različiti u svom pristupu životu i želji za avanturom ili promenom.

Lav često teži avanturama.
Shutterstock 

Međutim, ova dva znaka imaju i neke zajedničke karakteristike, kao što su potreba za sigurnošću i stabilnošću u životu. Ako Lav i Bik nauče da razumeju jedni druge i cene svoje razlike, mogu se dopunjavati i postići zajedničke ciljeve.

Devica i Strelac

Devica i Strelac imaju različite karakterne osobine i interese, što može dovesti do sukoba. Device su analitične i prizemljene, dok su Strelci usmereni na duhovnost i filozofiju života. Ova razlika u fokusu i prioritetima može dovesti do nesporazuma, jer dok bi Devica želela da radi na izgradnji stabilne baze, Strelac bi tražio nešto novo i uzbudljivo.

Devica voli da planira i kontroliše situaciju, dok Strelac voli rizik i spontanost. To znači da oni mogu imati različite pristupe problemima, što može biti izvor sukoba. Devica može smatrati Strelca nesmotrenim i neorganizovanim, dok Strelac može smatrati Devicu previše opreznom i konzervativnom. Takođe, Strelci su po prirodi avanturisti, dok je Devici potreban plan, struktura i sigurnost. Sukob između ova dva znaka može biti još intenzivniji kada su u pitanju ljubavni partneri ili kolege na poslu.

Device i Strelčevi se često sukobljavaju.
christin-hume-PNWp1dZ7sO0-unsplash.jpg 

Uprkos svemu tome, Devica i Strelac mogu mnogo da nauče jedni od drugih. Devica može da unese preko potrebnu stabilnost u Strelčev život, dok Strelac može da otvori Devičin um i pruži joj perspektivu koja joj nedostaje. Ako oboje nauče da cene razlike i budu tolerantni prema željama i potrebama drugih, ova dva znaka mogu uspešno da rade zajedno.

Vaga i Bik

Vaga i Bik se ne slažu zbog različitih ličnosti i prioriteta. Vage su društvene, umetničke i romantične osobe, dok su Bikovi prizemni, konzervativni i obično ističu materijalnu sigurnost. To znači da oni mogu imati različite vrednosti i interese zbog kojih se ne slažu.

Pored toga, Vaga težnja za ravnotežom i harmonijom može biti u sukobu sa Bikovom tvrdoglavošću i nedostatkom fleksibilnosti. Vage traže kompromis, a Bikovi se obično drže svoje reči. To može dovesti do dugih diskusija i sukoba. Takođe, Vage su često sklonije odlaganju donošenja i sprovođenja odluka, dok Bikovi traže brze i praktične rezultate. Biku često nedostaje strpljenja i tolerancije na neodlučnost, što može biti uzrok problema u odnosu sa Vagom.

Postoje problemi u odnosu vage i bika.
Shutterstock 

Međutim, Vaga i Bik imaju neke zajedničke karakteristike, poput potrebe za sigurnošću i stabilnošću u životu. Ako oboje nauče da prepoznaju i cene međusobne kvalitete i rade na kompromisu i toleranciji, mogu postići harmoničnu saradnju i odnos pune ljubavi.

Škorpija i Ovan

I Škorpija i Ovan su vatreni znakovi, ali imaju različite karakterne osobine, potrebe i prioritete zbog kojih se ne slažu. Po prirodi, Ovan je energičan, nezavisan, hrabar i traži avanturu, dok je Škorpija intuitivna. Ove razlike mogu im otežati međusobno razumevanje jer Ovan može smatrati Škorpiju previše misterioznom i manipulativnom, dok Škorpija može smatrati Ovan previše impulsivnim i površnim.

Ovan je obično direktan i otvoren, dok je Škorpija tajanstvena. Ovaj jaz u mentalitetu može dovesti do sukoba jer Ovan želi da bude siguran šta se dešava, dok Škorpija voli da zadrži svoj privatni život za sebe. Škorpije su dobro poznate po svojoj sklonosti da budu ljubomorne i posesivne, što može biti izvor sukoba kada se suoče sa Ovnovom nezavisnošću i željom za slobodom. Škorpija može smatrati Ovan previše zahtevnim i nevernim, dok bi Škorpija mogla  smatrati previše opreznim i sumnjičavim.

Škorpije se ne slažu sa ovnovima.
Freepik/yanalya 

Uprkos svemu tome, Škorpija i Ovan dele snažnu energiju i strast, što može biti osnova njihove privlačnosti. Ako nauče da cene i uspostave komunikaciju i počnu da vrednuju vrednosti kao što su iskrenost, ljubav i poštovanje, mogu postići harmoničan odnos.

Strelac i Rak

Strelac i Rak se veoma razlikuju, posebno kada su u pitanju stavovi prema životu. Strelac je po prirodi optimističan, nezavisan i željan avanture. Voli da istražuje nove ideje i mesta, dok su Rakovi skloni emocionalnoj stabilnosti. Strelci su poznati po svojoj iskrenosti, dok su Rakovi veoma osetljivi, pa se ponekad osećaju povređenim Strelčevim ishitrenim izjavama.

Takođe, Strelac voli da bude nezavisan i ne voli da ga neko ograničava u slobodi i avanturi. Nasuprot tome, Rakovi imaju tendenciju da se vežu za druge ljude i teže sigurnosti i stabilnosti. Ova razlika u prioritetima i željama može dovesti do poteškoća u vezi.

Strelac i Rak mogu imati poteškoće u vezi.
Shutterstock 

Međutim, ova dva znaka dele neke zajedničke osobine. Oni su osetljivi i dobronamerni ljudi, i ako Strelac nauči da bude malo pažljiviji sa Rakovim osećanjima i emocionalnim potrebama, a Rak nauči da razume Strelčeve potrebe za slobodom i istraživanjem, mogu da pronađu harmoniju i izgrade odnos koji ispunjava.

Jarac i Ovan

Jarac i Ovan se obično ne slažu zbog različitih potreba. Jarac je praktičan, racionalan i ambiciozan, dok je Ovan impulsivan, strastven i avanturistički nastrojen. Jarac ide sporo i sigurno, dok je Ovan sklon rizičnim potezima i iznenadnim radnjama. Razdor u ličnostima može stvoriti tenzije i sukobe u odnosu ova dva znaka. Jarčevi mogu biti frustrirani Ovnovom nepromišljenom i neorganizovanom prirodom, dok Ovnovi mogu biti iritirani zbog Jarčeve tendencije da uvek analizira stvari i traži uveravanje.

OVnovi mogu biti iznervirani zbog JArca.
Shutterstock 

Međutim, ova razlika takođe može biti korisna u nekim situacijama, jer Ovan može da podstakne Jarca da napravi važne promene i inovacije, dok Jarac može pomoći Ovnu da usmeri svoje ideje i postavi dugoročne ciljeve. Na kraju krajeva, važno je da ova dva znaka nauče da cene svoje razlike kako bi stvorili uravnoteženu i produktivnu saradnju.

Vodolija i Bik

Vodolija i Bik se obično ne slažu zbog različitih stavova. Vodolija je sklona inovativnosti, nezavisnosti i iznenađenjima, dok je Bik tradicionalan, konzervativan i sklon stabilnosti. Vodolije su sklone promenama i eksperimentisanju, dok Bikovi vole predvidljivost i stabilnost. Ova razlika u stavovima može stvoriti napetost i konflikt u odnosu između ova dva znaka. Vodolije mogu smatrati Bika dosadnim i konzervativnim, dok bikovi mogu smatrati Vodolije nepouzdanim i neiskrenim.

Vodolije smatraju Bika dosadnim.
Freepik/ DCStudio 

Takođe, Bikovi imaju tendenciju da budu materijalisti i uživaju u životu, dok Vodolije cene duhovne vrednosti i dublje razumevanje sveta oko sebe. Ova razlika u prioritetima takođe može dovesti do sukoba u vezi.

Međutim, ova dva znaka imaju i neke zajedničke vrednosti, kao što su poštovanje prijateljstva i porodice i želja za prosperitetom. Zbog toga je važno da Vodolija i Bik rade na poštovanju međusobnih razlika i fokusiraju se na zajedničke ciljeve i vrednosti kako bi stvorili uravnotežen i funkcionalan odnos.

Ribe i Devica

Astrološki, Ribe i Devica su susedni znaci zodijaka i smatraju se da su u kvadratnom aspektu jedni prema drugima. To znači da postoji određena napetost i razlika u njihovoj energiji i osobinama ličnosti.

Ribe su po prirodi sanjari koji se vode emocijama i intuicijom. Oni su kreativni, osetljivi i maštoviti ljudi koji imaju tendenciju da idealizuju i žive u svetu mašte. S druge strane, Device su racionalne i praktične osobe koje se rukovode logikom i analitičkim razmišljanjem. Vredni su, precizni i uredni, fokusirani su na detalje i svoje obaveze.

Device i Ribe se ne slažu.
Shutterstock 

Sukob između ovih znakova može proizaći iz različitih načina na koji pristupaju životu i problemima. Ribe mogu smatrati Device previše analitičnim i kritičnim jer ne mogu da razumeju njihovu praktičnu prirodu. S druge strane, Device mogu zanemariti emocionalne potrebe Riba i smatrati ih previše nepraktičnim i idealističkim.

Međutim, ljudi rođeni pod ovim znacima mogu razviti prijateljstvo ili romantičnu vezu ako se razumeju i prihvate razlike u njihovim karakteristikama.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.