Ovan

Ovan nije lenjivac, ali mu ne leže svi poslovi. Voli poslove u kojima on komanduje ili je ,,mozak operacije”, ali kada treba da se radi fizički ili da bude deo tima, tu i nije baš udarnik, jer on voli da bude vođa.

Poznato je da je Ovan sportski tip i da kroz fizički rad izbcuje negativnu energiju iz sebe. Tako da, kad mu je po volji, može da zapne kao najvredniji radnik i da odradi mnogo više nego drugi. Ujedno, to mu je i prilika da se pokaže, jer znamo da je ovaj znak takmičarskog duha, pa će mu biti drago kada se istakne u odnosu na druge. Ipak nećete imati priliku da ga vidite u ovakvom izdanju baš svakog dana.

Bik

Kad se radi, Bik ne smeta. Možda će samo uzeti metlu da zabrisuje ili će se latiti nekog lakšeg posla, čisto da ga drugi ne osude što ne radi ništa. Naravno redovno kuka kako se ubija od rada, više čak i od onih koji su najviše doprineli.

Jedino ako se sprema hrana, tu se neće štedeti. Bikovi obožavaju da kuvaju i rade poslove oko klope, to je za njih opuštanje, a ne rad.

Mimo toga, Bikovi bi mogli da leže po ceo dan i uživaju. Definitivno nisu radoholičari.

Blizanci

Ni Blizanci ne vole da rade previše. Šta više, jako im je teško da nađu posao.

Jedino ako njihovi poslovi podrazumevaju dinamičnost, kretanje i komunikaciju mogu dati svoj maksimum. Pa čak i ako je stres sastavni deo posla. Ukoliko je posao monoton, fizički zahtevan ili jednostavno prosečan i bez uzbuđenja, nikako ne mogu da se snađu. A može se desiti i da u tom slučaju naprave više štete nego koristi.

Rak

Rak je dobar radnik, mada ne spadaju u najvrednije, nisu ni lenji. Radiće koliko mogu i njihov doprinos će se videti. To važi za njihovo radno mesto.

Međutim kod kuće Rakovi daju svoj maksimum. Za svog partnera/partnerku, decu i roditelje učiniće sve da im ništa ne zafali. Kuća je cakum-pakum očišćena, uvek ima nešto za jelo, plus domaći kolač napravljen od srca, dvorište sređeno pod konac. A što se tiče posla, tamo idu čisto da bi zaradili platu, neće se davati previše i ta sredina ih i ne zanima mnogo.

Lav

Potrudiće se oko nekih poslova, samo ako podrazumevaju da je u centru pažnje. Na primer ako treba da bude domaćin, ako je zvezda šoubiznisa i slično. U takvim poslovima, Lav će se u potpunosti potruditi, ne mora da odmara ni malo.

Ali kada se radi o nekim prosečnim poslićima, to ga jako smara, ne želi da se prlja ili preznaja, da ne bi narušio svoj savršen izgled. Možete da mu pretite da ćete mu oduzeti od plate, da će dobiti otkaz… Lav se neće preterano uznemiriti.

Znate i sami kako izgleda kada grdite mačku. Ona vas gleda ali ne reaguje, jer je sama sebi na prvom mestu.

Devica

Evo jednog veoma vrednog znaka. Devica sebe daje sto posto u svakom poslu. Kod nje se ne provlače greške i može raditi šta god joj date.

Naravno, pre toga će imati milion pitanja i nedoumica, mora znati tačno kako se šta radi i kako šta funkcioniše da bi napravila svoju radnu rutinu. Šefovi jedne Device ne treba da štede na njenoj plati jer je ovakvog radnika teško naći. U poslu će naravno biti malo naporna, pogotovo drugim kolegama, a ponekad će i da cinkari kod direktora. Ne zato jer je zlobna, već zbog toga što smatra da kolege koje ne rade svoj posao kako treba štete njenom radu i celoj firmi.

Vaga

Pravi timski igrač! Vaga je veoma vredna i lako se snalazi u bilo kojim poslovima. Jedino joj nemojte davati da donosi neke odluke, jer se u tim situacijama zbunjuje. Nikada neće biti sto posto sigurna kakvu odluku treba da donese.

U svim drugim situacijama, slobodno se oslonite na nju, jer je pouzdana i budite sigurni da će poslove završiti na vreme. Vage su prve kada treba da se pomaže prijateljima, tipa oko selidbe, organizovanja rođendanske žurke i slično.

 Škorpija

Škorpija jeste dobar radnik, ali ne i ,,radnik meseca”! Naravno odradiće sve kako treba, mada neće dati ni svoj maksimum. Smatra da nije luda da troši svoju energiju za obaveze za koje nije plaćena, makar se radilo i o kuvanju kafe za kolege.

Ukoliko poslodavac želi da iskoristi u potpunosti Škorpijine talente, moraće i adekvatno da je plati. U suprotnom, ne može očekivati od nje potpunu posvećenost poslu. Kada je reč o pomaganju bliskim osobama, pomoćiće samo uskom krugu svojih prijatelja ili najbližim članovima porodice. Ostatak sveta je ne zanima.

Strelac

Evo još jednog znaka koji je pravi radnik udarnik kada treba pomoći prijateljima i poznanicima. Za Strelca to nije samo običan rad, već i neki vid druženja.

Što se tiče rada na poslu, Strelac je veoma posvećen svom radnom mestu, ali ima svoje granice. Ako smatra da vredi, šef može da očekuje da će tražiti povišicu ili unapređenje. U suprotnom… ima i drugih firmi na kojma može da se radi.

Jarac

Jedan od najvrednijih horoskopskih znakova. Jarac ne samo da je izuzetno vredan, već i ambiciozan. Iako je reč o osobi koja ima malo ograničenija razmišljanja, kada je posao u pitanju, Jarac je spreman za inovacije i nove metode rada koji će poboljšati uslove na njihovom radnom mestu.

Vredan je i mimo posla. Čim završi svoju smenu Jarac se posvećuje radu kod kuće, kao što su poslovi u domaćinstvu, uređivanje dvorišta, briga o deci i unucima i slično. I tako sve dok ne dođe vreme za spavanje. Retko kad odmara, to im prosto nije u prirodi. Dešava se i da godišnji odmor provedu radno.

Vodolija

Odradiće dobro bilo koji posao jedino ako im je zanimljiv. U suprotnom samo smetaju. Možda će se uključiti na ,,autopilota” i odraditi nešto mehanički, ali pitanje je na šta će to sve na kraju da liči. Bolje i da im ne dajete nikakav posao, ako vidite da im je mrsko da rade.

Ukoliko im se posao koji rade dopada, odradiće ga sa slašću, bolje nego iko drugi. Logično, svako će odraditi dobro svoje radne zadatke ako im se taj posao dopada, ali prosto neki znakovi su u stanju i da završe obaveze, čak i ako im je ta vrsta posla dosadna i monotona, samo… Vodolija nije jedan od tih znakova.

Riba

Sve zavisi kakav posao im date da rade. Riba će dobro odraditi neke kreativne radove. Ako je reč o drugoj vrsti posla, biće prisutni samo fizički, a mentalno će ih njihova mašta odvesti na neku drugu stranu. Naravno, to što rade na kraju neće ispasti baš tako dobro.

Inače, Ribe nisu lenjivci. Rado će vam pomoći oko bilo kakvih poslova. I to ne samo ako ste im prijatelj, toliko su brižni, da su u stanju da pomognu i potpunom strancu ako zatreba, piše astroputnik.com.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.