Strelac je deveti znak Zodijaka i njime vlada Jupiter, planet optimizma, sreće i obilja. Promenljiv je, što znači da se lako prilagođava okolini, a budući da spada pod vatrene znakove, Strelac je energičan, strastven i voli promene i nova iskustva. Otkrijte u nastavku koje su najbolje, a koje najgore osobine ovih ljudi.

Najbolje osobine

Optimistični su

Ništa ih ne može odvratiti od ostvarenja snova i za njih je čaša uvek na pola puna. Oni vide svetlo na kraju tunela čak i u najtežim trenucima i neće dopustiti da im išta uništi duh. Verovanje da najbolje tek dolazi jedna je od njihovih najboljih osobina.

Puni su energije

Strelčevi žive strastveno i entuzijastično, a svoju pozitivnu energiju prenose na sve oko sebe. Ne vole rutinu pa uvek imaju mnoštvo planova i aktivnosti kojima se posvećuju. Potrebne su im stalne promene i noviteti jer ne podnose monotoniju.

osobine strelčeva
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Znatiželjni su

Strelčevi žele znati sve. Stalno uče, čitaju, istražuju i postavljaju pitanja, a njihova žeđ za znanjem motiviše ih da pronađu odgovore na svakodnevne misterije, i velike i male. Znatiželja ih može naučiti neverovatnim stvarima.

Prijateljski su nastrojeni

Svako ko ima prijatelja Strelca zna koliko vole da upoznaju nove ljude. Otvoreni su i komunikativni pa im ne treba mnogo truda za uspostavljanje novih odnosa. Njihov prirodni šarm i pristupačnost ljudima su vrlo privlačni, piše Index.hr.

Zabavni su

Strelčevi imaju izražen smisao za humor. Oni su glavni zabavljači na društvenim okupljanjima, na kojima zasmejavaju i prijatelje i neznance. Bilo da se radi o dobro tempiranoj šali ili uvežbanoj rutini, svaki put kada Strelac preuzme reč rezultat je urnebesan.

Najgore osobine

Nestrpljivi su

Strelčevi žele sve i žele to odmah. Njihova nestrpljivost može im biti prepreka u mnogim stvarima. Ovi ljudi moraju naučiti da više čekaju neke stvari. Možda im to zvuči teško, ali ponekad je strpljivost jedini put do uspeha.

Nemaju takta

Strelčevi su otvoreni i nemaju dlake na jeziku. Iako nisu zlonamerni, ponekad je njihova iskrenost drugima odbojna. Moraju pokušati da obuzdaju sklonost da svakome sve govore u lice, jer je drugima to često neprikladno ili uvredljivo.

dobre i loše osobine strelčeva
freepik/lookstudio 

Neorganizovani su

Detalji mogu biti dosadni, a Strelčevi se gnušaju dosade. Zbog stalnih promena u njihovoj svakodnevici, lako previde dosadne detalje. Kad bi uzeli malo vremena da nešto zapišu ili isplaniraju, otkrili bi da im je život mnogo manje haotičan.

Tvrdoglavi su

Strelčevi imaju tvrdoglavu crtu koja ih sprečava da ostvare svoj puni potencijal u vezama. Ako pokušaju održati mirnu glavu i počnu više uvažavati tuđe mišljenje, to će rezultirati srećnijim i zdravijim odnosima.

Nedostaje im fokusa

Strelčevima je potrebna pomoć da zadrže fokus. Teško im je da se drže jednog zadatka i privedu ga kraju kad im je u glavi hiljadu novih ideja. Trebali bi svaki zadatak tretirati kao najvažniji jer će im to poboljšati radnu etiku.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.