Nekim horoskopskim znacima ne vredi govoriti da je najbolja osveta oprostiti i preći preko nepravde koja im je učinjena. 

Pojedini odmah uzvraćaju, dok drugi smireno pretrpe udarac, a onda poput anakonde čekaju svoj trenutak, kada će napasti. Mogu proći dani, čak i godine, ali oni ne zaboravljaju na svoju osvetu. I baš kad je njihov neprijatelj pomislio da je sve zaboravljeno, oni kreću u napad, pri tom naplaćujući svu pretpljenu patnju, i to sa kamatom.

Jednostavno takva im je priroda. Ne daju na sebe i u njima ključa bes koji ih prosto navodi na osvetu.

Evo koji su to horoskopski znaci, sa kojima se ne treba zamerati...

Ovan – odmah izaziva na dvoboj

On ne čeka ni trena. Ako ste ga nešto uvredili ili kada sazna da mu potencijalni neprijatelj radi o glavi, on iste sekunde prekida sve što radi i kreće u napad! Svom silinom i svim raspoloživim oružjem. Nije bitno da li sam ide u bitku ili je iza njega jaka armija.

Impulsivnost je odlika ovog horoskopskog znaka, tako da i ne čudi što je odmah spreman na osvetu.

Sa njim barem znate na čemu ste. Ako vas ceni, neće vam se svetiti, pretpostavljajući da je po sredi nesporazum. Ali će vam zato sasuti u lice da ste ga uvredili i da to ne treba više da radite. Ovan je često spreman i da se fizički obračuna, pa i da mu izleti po koja ružna reč, piše astroputnik.com.

Najopasniji znaci koji vole da se svete
Shutterstock 

Škorpija – osveta je jelo koje se služi hladno

Sasvim suprotno od Ovna, povređena Škorpija će vam samo uputiti ubistven pogled. Njihovi neprijatelji na taj način mogu da naslute da im se ne piše dobro.

Ona se ne tuče i ne prosipa gomilu uvreda. Okreće se i odlazi. I kada neprijatelj potpuno zaboravi na incident koji je napravio, kada pomisli da je najbezbedniji, baš u tom trenutku Škorpija kreće u napad. U stanju je da napakosti na najgori mogući način. Njena osveta boli više od Ovnovih pesnica.

Škorpija se sveti tako što gađa na ugled, onemogućava neprijatelju da ostvari bitne ciljeve, a najviše voli da unizi onog koji ju je povredio i da ga gleda kako na kolenima moli za milost.

Ne dajte da vas zavara ova hladna spoljašnjost. Škorpija je jako emotivna i lako se vezuje za ljude. Bila je povređena mnogo puta u životu i zato je razvila ovakav odbrambeni mehanizam.

Blizanac – uzvraća udarac „na finjaka“

Ko bi rekao da je jedan simpatični Blizanac sposoban da pripremi surovu osvetu. Oni su veseli, slatki, duhoviti… Ali ako im se zamerite, pamtićete ih celog života.

U trenutku kada shvate da su prevareni, Blizanci ne paniče, ne histerišu, već odreaguju kao da ih to ne dotiče. Izgledaju kao da su u neverici i da nisu svesni šta im se dešava. Često se tako i osećaju. Tek kasnije ih stigne surova stvarnost, pa pate natenane.

A dok pate, kroz glavu im prolazi kako da uzvrate udarac. Oni ništa ne forsiraju, znaju da se stvari odvijaju na najbolji mogući način za njih. Zato nastavljaju da žive svoj život, kao da se ništa nije ni desilo. Pre ili kasnije, dobiće svoju šansu da se osvete. I tada će je iskorititi, bez milosti prema svojim neprijateljima.

Koristiće svaku moguću priliku da se osveti. Ogovaraće vas kod drugih, možda i smišljati neistine o vama. Lav je neprijatelj kojeg ćete imati do kraja života. Šta god da vam uradi, koliko god da se osveti, ništa nikada neće biti dovoljno.

Jarac – sa stilom

Jarac je gospodin koji nikada ne pravi skandale. Sveti se sa stilom. Na njegovom licu nećete videti nikakvu emociju u trenutku kada vam uzvraća milo za drago. Niti je srećan, niti je tužan. Za Jarčeve osvete kažu da su hladne i racionalne.

Prosto ne da na sebe. Iako deluje bezosećajno, ume da se iznervira kad shvati da ga je neko prevario ili povredio. Ponekad se osveti istog trenutka i ide glavom kroz zid, poput Ovna, ali vrlo retko. Samo kada baš plane. Ipak je Jarac razumniji. Jeste povređen, ali će pripremiti osvetu polako i metodično.

Kada se sveti, ne ostavlja nered za sobom, neće uključivati treće osobe i ne povređuje nikog osim onog ko mu se zamerio.

Najopasniji znaci koji vole da se svete
Shutterstock 

Rak - uzvraća žestok udarac

Još jedan znak za koji je teško poverovati da može da pripremi gadnu osvetu jeste Rak. Kako emotivac i porodičan tip poput Raka može da bude tako okrutan? Itekako može.

Baš kao i njemu srodni, vodeni znak, Škorpija, Rak je vrlo nežan i na svaki znak nepravde koja mu je učinjena, jako pati. Samo on nema Škorpijin oštar pogled, odlazi u suzama, pa osobe koje su ga povredile misle da su izašle kao pobednici.

E, pa grdno se varaju! Raku su data njegova klešta da može da uzvrati udarac, i to žestoko. A osveta bude surova baš zbog toga što niko ne očekuje od nežnog Raka bilo kakav znak agresije.

Ali Rak svakako ume da se osveti. Ubija oštrim kleštima, a zatim beži u svoju ljušturicu gde je bezbedan i tu ostaje dugo da pati zbog svojih rana koje teško preboleva.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.