Na pomen Retrogradnog Merkura, mnogima se stegne srce. Uostalom, ne čudi što je to tako. Retrogradno uglavnom znači nešto loše, te se neuspeh, nervoza, propast na poslovnom i ljubavnom planu uglavnom vezuju za ovaj period. 

Međutim, nije uvek tako. Iako je savet da se od 9. septembra do 2. oktobra 2022. spremite za brojne potencijalne probleme  – od pogrešnog zakazivanja sastanaka do zbunjujućih razgovora sa vašim najmilijima, ima i onih "srećnika" koje čeka poprilično povoljan period.

U nastavku proverite kojima od njih će septembarski retrogradni Merkur doneti povoljan preokret i neke lepa dešavanja.

Bik

Ovo leto je za vas bilo puno velikih promena. Nepredvidivi Uran obasjava vaš znak energičnim Marsom, stvarajući snažne iskre u odnosima i izazivajući sve vrste neočekivanih obrta, karakterističnih za Severni čvor sudbine.

Imajući to na umu, sporiji tempo ovog retrogradnog Merkura je za vas više nego dobrodošao odmor od haosa. Smanjite broj dnevnih obaveza tokom ovog perioda, jer postoji velika šansa da dođe do pogrešne komunikacije ili zabune sa vremenom. Umesto toga, odvojite malo više vremena da pregledate svoj trenutni raspored i učinite ga prilagodljivijim promenama koje su se nedavno dogodile u vašem životu. Ponekad malo manje produktivnosti može doprineti mnogo više, posebno ako punite baterije za sledeći veliki korak.

Lav

Leto je vaša sezona i uskoro će se završiti — tako da vam ova retrogradnost daje priliku da razmislite o svojim nedavnim odlukama, sagledate svoje finansije i sagledate svoj društveni život. Prve dve nedelje retrogradni Merkur pogodiće vaš sektor komunikacije, pa ćete lako reći nešto što ne mislite ili pogrešno protumačiti reči drugih ljudi.

Lavovi će izgladiti mnoge odnose.
Claire Guillon / Camerapress / Profimedia 

Međutim, ovaj period vam takođe nudi priliku da izgladite neke odnose, rešite konflikte do kojih je došlo u proteklom periodu ili možda sretnete prijatelje iz prošlosti koje niste videli neko vreme. Iskoristite ovaj sporiji tempo da malo smanjite broj obaveza i uravnotežite svoj bankovni račun dok prelazite u novo poglavlje života.

Škorpija

Većina predstojećeg retrogradnog Merkura odvija se u vašem tihom i usamljenom 12. polju, tako da efekti mogu biti malo blaži nego inače. Ovo bi mogao biti posebno introspektivan i mističan period za vas, pa ćete se tako tokom njega možda vratiti nekim davnim željama i snovima. Definitivno će vam trebati više vremena i prostora da se povežete sa sobom, a ako radite na duhovnim idejama, sada je vreme za prosvetljenje i isceljenje.

Škorpije će se povezati sa samim sobom.
freepik/lookstudio 

Iskoristite ovaj period da očistite nered iz svoje podsvesti pre nego što vas jesenji kosmički događaji uvedu u novu fazu života.

Vodolija

Retrogradni Merkur će prilično velikodušno uticati na vaš znak jer će biti puno povoljnih izgleda za putovanja, novi posao ili razvoj karijere. Ipak, uskoro ćete shvatiti da vam ovaj period donosi priliku i da razjasnite svoj sistem vrednosti i promenite svoju trenutnu paradigmu.

Vodolije će naći novi posao.
Shutterstock 

Umesto da se držite starih dogmi ili etiketa samo zato što su vam nekada odgovarale, iskoristite ovu energiju da preispitate svoje vrednosti i procenite da li su one i dalje u skladu sa onim što ste danas.

Ovaj retrogradni period bi takođe mogao da izazove obnovljeno interesovanje za neke prethodne istraživačke teme ili želje iz vaše prošlosti. Samo zato što niste postigli određeni cilj ili sledili određeni san ne znači da je prekasno da se to sada ostvari. Ako je strast i dalje prisutna, nemojte se plašiti da počnete iznova. 

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.