7 jesenjih boja koje izgledaju otmeno i skupo: It devojke ih obožavaju jer su 10x modernije od drugih

Ove boje su najaktuelnije ove jeseni

Claire Guillon / Camerapress / Profimedia

Koža je jedan od najaktuelnijih materijala ove sezone. Kako na modnim pistama, tako i u street style izdanjima, pa čak i u prvom redu na jesenjim i zimskim revijama, kožni komadi su dominirali: od pantalona i jakni do trench kaputa i bomber jakni. Danas želimo da skrenemo vašu pažnju ne na same proizvode, već na njihove boje. Trend kožnih komada traje već nekoliko godina i, sudeći po novim revijama svetskih dizajnera, ostaje s nama još dugo. Međutim, postoji jedan nijans: da bismo obogatili izglede i učinili ih zanimljivijim, brendovi predlažu da obratimo pažnju na kožu ne samo u klasičnoj crnoj boji, već i da biramo šarene modele. Kako nositi takve komade ove jeseni? Najmanje rizična opcija je kombinovati akcentni komad s osnovnim elementima garderobe, kako bi izgled bio harmoničan i ne "pretrpan". Ali ako ste spremni za eksperimentisanje, inspirišite se najsvetlijim autfitima i hrabro ih ponavljajte u svakodnevnom životu.

Burgundi

Burgundi je nova crvena. To je postalo jasno još prošle godine, a sada se sigurnim korakom pojavio na modnoj sceni i pretenduje na glavnu boju u garderobi svake fashion devojke. Višeslojan burgundi je kombinacija crvene, smeđe i ljubičaste, i izgleda neverovatno "skupo" i elegantno. Nije iznenađujuće što je doslovno preuzeo jesenje-zimske kolekcije 2024/25. Haljine, suknje, odela, kaputi, torbe i obuća — dizajneri su predstavili različite komade u ovoj boji. A posebno luksuzno ovaj ton izgleda na koži.

instagram / tamara 

Braon

Ove sezone je golim okom bilo vidljivo kako se svet mode vratio jednostavnosti, smirenosti i univerzalnosti. Tako je braon boja, od tople do tamne čokolade, postala velika zvezda u svetu mode, obeležavajući lookove ženstvenošću i luksuzom. Ove sezone su modeli brendova Marni, Jil Sander, Fendi, Ferragamo, Bottega Veneta i mnogi drugi prošli u kožnim komadima u ovoj boji.

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Plava

Nebesko plava bila je jedna od najmodnijih boja sezone proleće-leto 2024. I jesen nije odustala od nje. Prema podacima Tagwalk-a, broj plavih autfita porastao je za 19% u poređenju s 2023. godinom, a u najpopularnijim dizajnerskim kolekcijama je za 54% više plavih autfita. Za razliku od naglašenih, zasićenih tonova, nebesko plava izgleda lako, nežno i nepretenciozno u stilizaciji. Pored toga, mnogo je zanimljivija od uobičajene bele, svetlo-sive i bež.

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Crvena

Iako je Pantone kao najmodniju boju 2024. godine proglasio nežnu breskvu Peach Fuzz, svi znamo da je na početku godine crvena boja vladala. I ovde se ne radi o jednoj konkretnoj nijansi, već o čitavom spektru tonova: od svetle grimizne do duboke vinske. Iako možda sada nije tako popularna, i dalje se pojavljuje u mnogim aktuelnim kolekcijama. Dakle, ako je još niste previše zasićeni, obratite pažnju na crne kožne komade, kao što su suknje, haljine ili košulje.

Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Zelena

Dizajneri nisu mogli da se odluče za samo jednu nijansu zelene, pa su se trudili da nas zaljube u više njih. Na pistama smo videli najrazličitije varijante: od pistaća do kaki i tamnozelene. A tome se samo radujemo, jer zelena paleta predstavlja simbol blagostanja i smirenosti. Osim toga, uvek izgleda luksuzno, bez obzira na to da li je koristite kao mali akcenat u izgledu ili je koristite za total look.

Zeppelin Photo / Avalon / Profimedia 

Crna

Crna je glavna boja u modnoj paleti svakog sezone, a posebno jesenje-zimske. Bez obzira na to koliko su druge nijanse aktuelne, crna uvek pobedi — uvek je na mestu, praktična je i ostavlja utisak, posebno u total black lookovima. Osim toga, crni kožni komadi uvek će biti aktuelni i jednostavni za stilizovanje.

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Bela

Naš izbor aktuelnih nijansi kože završava sa ne baš uobičajenom bojom za jesen. Bela je ahromatska boja, čija je velika prednost upravo njena stilizacijska mogućnost. Bela se lako kombinuje sa apsolutno svakom nijansom spektra, a total look u njoj uvek izgleda sveže i elegantno.

Lucia Sabatelli/Action Press/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia