Početkom avgusta, Nedelja mode u Kopenhagenu poslužila nam je kao odlična uvertira u nadolazeće jesenje trendove, a među stilovima po izboru stilskih gostiju svakako vredi izdvojiti kravlji print. Životinjske šare su maksimalistički trend koji se početkom godine uveliko vratio, ali izgleda da su Skandinavke zasićene sveprisutnom leopard šarom, okrećući se „zapadnjačkoj” estetici čija je okosnica upravo „kravlji print”.

S obzirom da će hladnije mesece pred nama karakterisati bogate teksture i zemljani tonovi, kravlji print se savršeno uklopio u aktuelne trendove. Među komadima ukrašenim ovim printom, najviše se izdvojila strukturirana jakna danskog brenda Samsøe Samsøe, poznata po funkcionalnom dizajnu sa nordijskim elementima. Njihova Salilo jakna, meke "dlakave" teksture i čistih linija, postala je ultimativni modni izričaj, o čemu svedoči i činjenica da je stalno rasprodat na veb-shopu.

Čini se da je popularni skandinavski brend umnogome inspirisao novu kolekciju Mango, prikladno nazvanu „Vestern”, koja pored „duplo” salilo jakne uključuje i upadljive torbe i cipele sa kravljim printom. Postoji mnogo načina na koje možete da ugradite ovaj živahni trend u svoju odeću – od satenskih suknji, haljina i košulja do diskretnijih kaiševa ili tašni. U nastavku donosimo nekoliko predloga iz aktuelne high street ponude.