Pantalone od somota su se nekada smatrale zastarelim komadom odeće koji je više pristajao muškarcima srednjih godina nego ženama koje su modno osvešćene. Ali ovaj stav se ove godine radikalno promenio, do te mere da se predviđa da će ovaj komad dominirati modnom scenom u narednim mesecima.

Alberta Ferretti
Riccardo GIordano / ipa-a / Sipa Press / Profimedia Alberta Ferretti somot pantalone

Ove pantalone su prvobitno cvetale 1970-ih i ponovo postale hit 90-ih, ali su nakon toga izgubile popularnost. Ali sada su se vratile u punom sjaju, u efektnim krojevima i neočekivanim dizajnom. Sve je počelo na revijama za sezonu jesen/zima 2023/2024, kada su brojni luksuzni brendovi predstavili redizajnirane modele somotskih pantalona u skladu sa aktuelnim trendovima.

Dries Van Noten
Steve Wood / Shutterstock Editorial / Profimedia Dries Van Noten somot pantalone

Louis Vuitton je predstavio bele somotne pantalone sa crnim prorezima na kolenima, Alberta Ferretti donosi sivo-crni primer sličan uobičajenim klasičnim modelima, dok je savremeni opušteni kroj predstavio Dries Van Noten sa svojim širokim pantalonama od toplog somota.

Verovatno najelegantniji komad donosi Etro ističući šik krem model uparen sa odgovarajućim dugim kaputom i braon detaljima, tako da kombinacija odiše tihim luksuzom u svakom detalju.

Etro somot pantalone
Zeppelin Photo / Avalon / Profimedia Etro somot pantalone

Rast popularnosti ovog komada samo je potvrdio veliki broj stajlinga ulične mode u kojima su pantalone od somota došle do izražaja i s razlogom postale jedan od stilskih favorita u narednim mesecima.

Kendal nosi pantalone od somota
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Somot pantalone i odelo
Shutterstock 

 Bonus video

Metalik pantalone Instagram/lv_blackwell