I konačno nam je proleće stiglo! Spremni smo za promene, pa makar one bile, za neke površne, za sve fashion sledbenike su mnogo više od dodatka nove boje garderoberu. Novine u stilizovanju donose nam novu radost i razigranost u svakodnevnici, a prolećni trendovi su idealan partner kog smo jedva čekali!

WSGN, web stranica za predviđanje trendova, imenovala je "digitalnu boju lavande"bojom 2023. godine, a već smo videli da je upravo ta boja jedan od ključnih zimskih modnih trendova.

Boja lavande je hit 2023 godine.
Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Dok je Barbiecore ružičasta, koja je prvi put uočena na Valentinovoj modnoj reviji za jesen/zimu 2022. pre nego što se prošle godine proširila na svaki modni i beauty kutak sveta, bila fokusirana na maksimalizam nakon godina provedenih u trenerkama i papučama, digitalna lavanda donosi spokojan osećaj našoj garderobi.

Radi se o boji punoj nade i pozitivnosti, te predstavlja nužni optimizam i beg od stvarnosti za kojim toliko žudimo. Zaigrana je i kreativna, ali i umirujuća i izbalansirana.

Kamila Koeljo u lavanda boji.
Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ova nijansa ljubičaste nije nova. Zapravo, WSGN tvrdi da je boja u trendu već nekoliko godina, tačnije od 2021. otkad je redovno viđamo na revijama. U kolekcijama za proleće/leto 2023. popularnost joj je skočila za 61,6 posto i čini se da neće tako skoro nestati, budući da su trend prepoznali korisnici TikToka.

Kako generacija Z počne da jača kupovnu moć, zavladaće novi narativ oko digitalne boje lavande jer ona odbacuje ideju o rezervisanosti pastelnih boja za toplije mesece.

Lavanda će obeležiti 2023.
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia 

Ako razmišljate o dodavanju nekoliko komada boje lavande u svoj ormar, donosimo nekoliko stilskih saveta s modnih revija i crvenih tepiha. Možete je stilizovati s drugim svetlim bojama poput crvene ili menta zelene, kao što je bio slučaj na revijama za proleće/leto 2023, a sjajno izgleda i kad se nosi samostalno od glave do pete, baš kao i Barbiecore ružičasta. Možete da je nosite s romantičnim čarapama, oversized nakitom i haljinama s vitkim siluetama.

Razmislite i o kombinovanju nijanse s drugim tradicionalno ženstvenim bojama, poput ružičaste. Digitalna boja lavande ima jedinstvenu sposobnost da se kombinuje se kombinuje sa belom i vanilom. Mogućnosti je bezbroj, a samo je na vama kako ćete nositi boju 2023. godine.

Lavanda boja će obeležiti 2023 godinu
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia