Anžel, pravim imenom Anžel Van Laeken, je belgijska pevačica i tekstopisac, glumica i model, kao i modna muza kuće Chanel.
Ko je prelepa Angel, koja je toliko impresionirala kreativnu direktorku Chanela Viržini Viard da joj je dala važnu ulogu u kampanji za kolekciju Coco Beach 2021. godine?

Plavuša mekog lica vlasnica je svog debitantskog albuma iz 2018. godine, koji je prodat u više od 130 miliona primeraka širom sveta, a mogli smo da je čujemo i na albumu Due Lipe'Future Nostalgia'.

Anžel Van Laeken je nova muza brenda Chanel.
Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Izgleda da je zgodna 27-godišnja Belgijanka predodređena za uspeh, a potiče iz poznate porodice: otac joj je Marka, poznati belgijski muzičar, a majka glumica i komičarka Lorens Bibot. Sa velikim uspehom, Angela je pronašla put i u svetu filma, pojavivši se u mjuziklu „Anet“ Lea Karaksa, pored Marion Kotijar i Adama Drajvera, a film je otvorio Kanski festival 2021.

Svestrana Angele je takođe politički svesna umetnica i veoma je aktivna u borbi protiv seksizma u muzičkoj industriji i uključena je u borbu protiv globalnog zagrevanja.

Anžel Van Laeken na Pariz Fashion week-u.
Serge Arnal / Starface / Profimedia 

Uz to, briljira se sjajnim modnim stilom, pa je za francuski Vogue otkrila ponešto o tajnama svog stila.

U zanimljivom intervjuu otkrila je, između ostalog, da je njena prva modna investicija bila mašina za šivenje koju je dobila sa 12 godina i da je sama šila odeću. Za nju je Chanel žena osoba koja je slobodna da nosi šta želi i da izabere sopstveni stil elegancije.

U međuvremenu, Anžel je otkrila pet stvari koje svaka žena mora da ima u svojoj garderobi: 'Džins, bela majica, patike, minđuše i dobar sako.'

Dodaje da za nju stil znači sledeće: 'Kada se osećaš udobno u svojoj odeći.'

Prisetila se i svojih prvih modnih uspomena: 'Kada sam imala 10 godina bila sam na modnoj reviji upriličenoj za kraj godine u modnoj školi La Cambre u Briselu.'