Kreativan i sezonski trend koji nosi Y2K vibe brendovi vide u mini ili midi suknjama uklopljene sa kratkim ili dugim pantalonama.

U kontekstu sve više bezrodne mode, hibridizacija i spajanje muške i ženske odeće uslovila je da gledamo (i nosimo) samo ono što volimo, bez obzira na pol. Novi trend koji se pojavio za jesen - zimu 2023, a koji su usvojili i modni časopisi za proleće-leto 2023, jesu suknje preko pantalona koje predstavljaju dokaz da se moda oslobađa rigidnog razdvajanja na muško i žensko i otkriva novu slobodu.

Suknja preko pantalona - nostalgija 2000-ih

Suknje preko pantalona su trend koji vuče korene iz ranih 2000-ih zahvaljujući tinejdžerskim zvezdama poput Ešli Tisdejl, Rejčel Bilson, Džesike Albe i Britni Spirs, ali sada se vraća sa mnogo ozbiljnijim obrtom kroz više uglađen stil.

Suknja preko pantalona je 2000-ih nosila Džesika Alba.
Sthanlee B. Mirador / PictureLux / Hollywood Archive / Profimedia 

Jacquemus je među prvima predložio ovaj trend za jesen-zimu 2022, uključujući plisirane suknje do kolena koje pokrivaju pantalone meke siluete. Zbog kreativnog nagona i sezonskog raspoloženja, trend su usvojili i influenseri i ulični stilisti koji su ljubitelji slojevitosti.

Jacquemus kombinacija suknje preko pantalona.
Bruno Bebert / Bestimage / Profimedia 

Za proleće i leto, Tory Burch je promenila kombinaciju suknje + pantalone u minimalistički i moderniji odevni stil. Mini suknja u kombinaciji sa pantalonama do kolena i patike, sandale ili mokasine je pun pogodak.

Tory Burch kombinacija suknje i uskih pantalona.
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Dsquared2 je predložio suknju sa printom preko providnih pantalona, mini top i teksas jaknu.

Dsquared2 je predložio suknju sa printom preko providnih pantalona, mini top i teksas jaknu.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kod Andrea Adama, kratka suknja sa isečenim detaljima smelo je kombinovana sa dugim ili mrežastim pantalonama, grudnjakom i kardiganom.

Andrea Adamo suknja i pantalone.
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia 

Giorgio Armani je ovu kombinaciju pretvorio u odevni predmet sofisticirane elegancije, šarmantan izgled za dan i veče: midi suknja asimetričnog kroja (kao i haljina) kombinuje se sa ležernim, lepršavim pantalonama ili pantalonama u stilu trenerke i ravnim sandalama.

Giorgio Armani haljina i pantalone.
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Bonus video

Suknja TikTok/ageorama