Albanska dizajnerka Nensi Dojaka skrenula je veliku pažnju na sebe svojim upečatljivim kreacijama. Nedavno je svoju novu kolekciju prikazala na Nedelji mode u Londonu, i sebi, bez sumnje obezbedeila važno mesto na modnoj sceni.

Kreacije ove dizajnerke na pisti nose najtraženije manekenke sveta - od Emili Ratjkovski do Bele Hadid, dok na crvenom tepihu ih šetaju sve poznate dame iz sveta muzike, kulture, filma...

Za Nensi Dojaku kažu da se praktično pojavila niotkuda i pokorila modni svet.

nensi dojaka, albanska dizajnerka koja je pokorkila modni svet
Stefano Trovati/SGP / SGP / Profimedia 

Ono što je specfično za njene kracije jeste to što donose svežinu u seksepilno odevanje, dok materijali su zanimljivi, a siluete božanstvene, te nas tako ne čudi čime je osvojila slavne žene.

Za proleće/leto 2023, Nensi Dojaka je prikazala kolekciju u kojoj je prvi put upotrebila boje, ali i motive poput srca. Prošle godine ona je osvojila prestižnu LVMH nagradu za svoj dizajn.

nensi dojaka prepoznatljiva je po upečatljivim modelima
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Inače, Nensi je diplomirala je na prestižnoj školi Central Saint Martins gde je pokrenula svoju istoimeni brend 2017. Sa samo 16 godina se preselila iz Tirane u London kako bi studirala, a tokom studija, stažirala je za dizajnerske brendove kao što su Peter Pilotto i Fjodor Golan, piše zadovoljna.

emili ratajkovski nosi na pisi haljinu koju potpisuje nenesi dojaka
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

Dizajnerka je poznata po svojim haljinama inspirisanim donjim vešom i komadima koji oživljavaju estetiku 90-ih. Za svoj dizajn crpi inspiraciju od imena kao što su Helmut Lang i Ann Demeulemeester.

"Kada sam počela, imala sam veoma mladu bazu kupaca, a sada se kolekcija razvija sa malo više krojenja i sa snažnijim izgledom, malo se menja, jer se pojavila šira publika i želim da je učinim mnogo raznovrsnijom", ispričala je nedavno.