Neutralna i diskretna, bež boja istaknuta na modnim komadima odiše luksuzom i bezvremenskim izgledom, pa uopšte ne čudi što iz sezone u sezonu uživa veliku popularnost i zahvaljujući kojoj je mnogi proglašavaju novom crnom.

Iako na spomen bež boje u modnom smislu, mnogi prvenstveno misle na bezvremenske mantile, poput onih koje je proslavio britanski Burberry, ova 'dosadna' boja danas krasi mnoge komade odeće, modela obuće i modnih dodataka, a dokaz tome je i aktuelna ponuda na policama dizajnerskih i high street brendova.

U prilog popularnosti ove boje na modnoj sceni, govore i stajlinzi uticajnih street style zvezda i Instagram influensera.

Bež od glave do pete postala je nezaobilazan fenomen tokom leta u svetskim prestonicama, a svojim primerom mode uticajne zvezde uličnog stila dokazuju zašto se smatra idealnom alternativom crnoj.

Kao najveću vrlinu ove boje mnogi izdvajaju njen luksuzni utisak, koji daje dobro osmišljene kombinacije, a idealno se slaže sa komadima u crnoj, braon, sivoj ili beloj boji.