Ukoliko ste prava modna zavisnica verujemo da, i nakon dve godine od zatvaranja Manga u Srbiji, još uvek rado prelistavate sajt ovog fashion brenda.

Tek po zatvaranju nije bilo nikakvih informacija od strane Manga da li će online naručivanje biti moguće u budućnosti.

Međutim, brzo je došla informacija da je Mango odlučio da zatvori svoje radnje, ali da zadrži mogućnost online naručivanja, a evo i kako.

Kako naručiti preko sajta Manga?

Proces je vrlo jednostavan. Odaberite artikal, odabirite veličinu, idite na dugme add to shopping bag, a potom na checkout.

Nakon toga će vam se otvoriti prozor gde će vam tražiti mejl jer je potrebno da se registrujete. Zatim, upisujete sve podatke za dostavu. Dalje, sledeći korak je upisivanje podataka za dostavu robe, vaša adresa, broj telefona i upisujete kod za popust (ako ste se prijavili onda na početku).

Mango ne naplaćuje carinu i pdv putem online kupovine.
Shutterstock 

Da li se plaća poštarina?

Ukoliko je porudžbina ispod 9000 dinara, poštarina će vas izaći 850 dinara, a u slučaju da izabrani komadi premašuju 9000 dinara poštarina će biti besplatna.

Za koliko dana stiže paket?

S obzirom na to da paket stiže iz magacina u Španiji, biće potrebno 5-7 dana da on dođe u vaše ruke. Kao što već znate, Mango je španski brend i njihovi magacini se nalaze tamo. Međutim, neku kupci iz Srbije su čekali i 30 dana na svoj paket.

Da li se plaća PDV i carina?

Stvar koja mnoge ljude zbunjuje jeste da li se roba iz Manga carini, i odgovor je - ne!

Mango će sav porez na robu i PDV platiti našoj zemlji. Kao što ćete i sami primetiti, cene na sajtu Manga su sa uključenim PDV-om. Dakle, plaćate to pri samom naručivanju (kao što plaćate za svu robu koju kupujete i inače), a carina ne postoji u ovom slučaju.

Ovaj način naručivanja postaje praksa. Recimo, i Zara šalje robu iz svojih inicijalnih magacina i ni u jednom slučaju ništa nećete plaćati dodatno.