Osim što je proleće sjajan povod za čišćenje i odbacivanje svega onoga što nam nije potrebno, to je i godišnje doba u kojem se često na scenu vraćaju i neki davni modni trendovi i zaboravljeni odevni komadi.

Ništa drugačija neće biti ni ova modna sezona. Modni stručnjaci već su najavili povratak starih trendova, između ostalih i onih koji su obilježili 90-e i rane 2000-e godine.

Iako se vraćaju na velika vrata, za neke trendove nismo sigurni da će imati široku publiku. U nastavku teksta donosimo četiri komada koji će prema najavama biti hit ovog projeća, ali mnogi ih planiraju zaobići u širokom luku.

1. Mini, ali baš mini suknja

Modna kuća Miu Miu lansirala je mikro-mini suknju kao deo kolekcije za proleće/leto 2022. godine. Suknja o kojoj se u modnim krugovima puno raspravljalo proteklih nedelja postala je čest prizor na Instagramu.

Prigrlile su je slavne dame i modne blogerke, a zahvaljujući ovoj suknji porastao je i interes za mini modelima. Međutim, iako su brojne žene spremne da ovog da proleća uključe mini suknje u svoje odevne kombinacije, model koji je trenutno najpopularniji za mnoge je ipak prekratak.

mini suknje koje neće nositi mnogi
Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia 

2. Providne tkanine

Mikro-mini suknja nije jedini trend koji je podelio žene. 

Opcija koja je mnogim damama draža, pogotovo za svakodnevne prilike, je ona u kojoj providni komad ipak uključuje i podstavu.

bela hadid nedavno je bnosila providnu haljinu na reviji
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

3. Sportske sunčane naočare

Balneciaga sportske naočare prodaju se po ceni od preko 500 dolara i iako imaju svoje obožavatelje, imaju i vojsku onih kojima se nikako ne sviđaju ove naočare, kao ni povratak trenda.

kim rado nosi sportske naočare
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

4. Svetlucave torbe

Ništa ne sija bolje na suncu ili plesnom podijumu od svetlucave torbice. Povratak ovog trenda mnogima će sigurno dobro doći prilikom odabira modnih kombinacija za nadolazeću sezonu venčanja, međutim jednako velik broj dama preskočiće ovaj trend.

lejla nosi svetlucavu prada tašnu
Instagram