Posmatrajući modna izdanja na nedavno završenoj karipskoj turneji, a zatim i na komemoraciji vojvode od Edinburga, Kejt Midlton jasno je dala do znanja da ima svoj novi omiljeni modni brend.

U vojvotkinjinoj impresivnoj kolekciji haljina i garderobe generalno od 2018. godine se mogu pronaći komadi s potpisom dizajnerke Alesandre Rič.

Poslednje izdanje koje je Kejt nosila ovog utorka u Vestminsterskoj palati bila je kreacija ove italijanske dizajnerke koja živi i radi u Londonu.

Kejt Midlton u tufnastoj haljini omiljene dizajnerke Alesandre Rič.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Kako je dizajnerka Alesandra Rič svojevremeno izjavila, pri stvaranju modnih kolekcija inspiraciju crpi iz "pristojnih buntnovina" istorije, poput britanske princeze Dajane.

Stoga nimalo ne čudi da se Kejt često upoređuje s elegantnom princezom kada izađe u jednoj od haljina Alesandre Rič, kao što je bio slučaj sa žutim modelom koji je nosila poslednjeg dana kraljevske turneje na Bahamima. 

Kejt Midlton u žutoj cvetnoj haljini Alesandre Rič.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Opisujući svoje kreacije kao "moderne s twistom", dodala je da njene modne ideje često potiču od francuskih filmskih diva, navodeći svojom inspiracijom slavnu Katrin Denev u filmu "Belle de Jour".

U kreaciji s potpisom Alesandre Rič vojvotkinja od Kembridža je prvi put zablistala u povodu porodičnih fotografisanja za 70. rođendan princa Čarlsa 2018., a istu tufnastu haljinu odenula je i šest meseci kasnije u jednoj od zvaničnih poseta.

Prijanka Čopra i Abigail Spenser na venčanju princa Harija i Megan Markl.
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Istu haljinu nosile su brojne poznate dame poput Ivanke Trump i glumice Abigail Spenser, koja ju je nosila na venčanju princa Harvija i Megan Markl 2018. godine.

U decembru 2019. Kejt je izgledala svečano u crvenoj midi haljini za božićni TV specijal s Meri Beri. Tri meseca kasnije, na svojoj poslednjoj kraljevskoj turneji pre pandemije, Kejt se odlučila za zelenu haljinu Alesandre Rič nadahnutu stilom iz osamdesetih godina.

Kejt Midlton u zelenoj haljini dizajnerke Alesandre Rič.
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Poslednjih godinu dana Kejt Midlton se sve češće pojavljuje u haljinama Alesandre Rič.

Prošle godine plenila je elegancijom u haljini tartan dezena prilikom posete londonskom V&A muzeju. Samo ove nedelje Kejt je osvanula u čak dva stajlinga koja su uključivala haljine Alesandre Rič u glavnoj ulozi – žutoj koju je nosila na Bahamima i elegantnom modelu na tufne u Londonu.

Prošle godine plenila je elegancijom u haljini tartan dezena prilikom posete londonskom V&A muzeju.
i-Images / Eyevine / Profimedia