Bliži nam se još jedna dodela Oskara, a to pored sjajnih filmskim ostvarenja i dodele prestižne nagrade znači i još jedna smotra fantastičnih modnih izdanja

Nije tajna da se za ovu posebnu noć slavni spremaju mesecima, a velika je čast prodefilovati crvenim tepihom dok su sve kamere usmerene samo u vas.

Nakit, toalete, frizure, aksesoari... sve mora biti "on point", što ne retko znači - hiljade i hiljade potrošenih dolara. Međutim, za sve ove godine, izdvojilo se nekoliko šampiona kada je u pitanju cena skupocenih toaleta.

1. Dženifer Lorens - Dior haljina

Najskuplju haljinu svih vremena na nekoj dodeli Oskara nosila je niko drugi do glumica Dženifer Lorens 2013. godine, kada je i dobila zlatni kip za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "Silver Linings Playbook".

DŽenifer Lorens nosila je najskuplju haljinu svih vremena.
Profimedia 

Cena ove raskošne, glamurozne kreacije iznosi neverovatnih 4 miliona dolara, a potpisuje je francuska modna kuća Dior. Sofisticirana i nežna haljina uz koju je glumica nosila samo diskretan nakit, a look upotpunila elegantnom punđom bila je prava zvezda večeri.

Inače, uvu kreaciju je za Dior dizajnirao Raf Simons, a Dženifer je istakla da je jedna proba bila dovoljna da shvati da je to haljina njenih snova. Njeno bajkovito izdanje naišlo je na komplimente brojnih modnih kritičara, a da Lorensova svakako nije pogrešila pri odabiru govori i činjeni da važi za jedno od najlepših oskarovskih izdanja u istoriji.

Cena Dior haljine koju je nosila Dženifer Lorens bila je 4 miliona dolara.
Profimedia 

Podsetimo, glumica je upravo te godine doživela čuveni pad dok se pela stepenicama kako bi preuzela Oskara, saplevši se o ogromni, balski donji deo haljine, a mnogi spekulišu da je upravo ovaj trenutak i doprineo vrednosti haljine.

2. Nikol Kidman - Dior haljina

Na listi je još jedna Dior haljina koju je ovog puta davne 1997. ponela glumica Nikol Kidman. Svilena toaleta sa vezom inspirisana je kineskom tradicijom, a smatra se da je njena vrednost vrtoglavih 2 miliona dolara.

Nikol Kidman nosila je na dodeli Oskara haljinu inpirisanu kineskom tradicijom.
Profimedia 

3. Kejt Blanšet - Armani

Na trećem mestu se zasluženo nalčazi bajkovito izdanje slavne glumice koje je ponela na dodeli Oskara 2007. godine. Iako je višestruko jeftinija od prethodne dve koje potpisuje Dior, za ovu metalik Armani haljinu Kejt Blanšet je morala da izdvoji čak 250.000 dolara.

Kejt Blanšet pojavila se na dodeli Oskara u haljini vrednoj 250.000 dolara.
Profimedia 

Reč je o Armani Privé od tila i mrežice koja je na jedno rame i u celosti prekrivena Swarovski kristalima.

Naravno, ovo nisu jedina izdanja koja se računaju u najskuplja u istoriji dodele Oskara. Tako je Šarliz Teron 2013. godine nosila Dior haljinu vrednu 100.000 dolara, dok se Džesika Bil 2014. pojavila u Chanel toaleti od 100.000 dolara, a ne smemo zaboraviti ni Kejt Vinslet iz 2007. u mint zelenoj haljini vrednoj 100.000 dolara, ali i En Hatavej u zavodljivoj Valentino crvenoj haljini iz 2011. čija je cena bila 80.000 dolara, a pomenuta izdanja pogledajte u galeriji ispod:

Shutterstock, HPA / Kathy Hutchins new / Profimedia Pogledajte koje su to haljine bile najskuplje na dodelama Oskara tokom svih ovih godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!