Vrlo često imamo osećaj da nemamo šta da obučemo, da stalno nosimo istu odeću ili da je loše kombinujemo. Naime ljudi vole navike i vole da poštuju određene obrasce, a kada je reč o modi, često nam je poprilično teško da analiziramo stare i proverene kombinacije pa ih preispitati. Međutim, to treba učiniti jer se svakako isplati.

Ne brinite se, tu je sjajna modna formula zahvaljujući kojoj će baš svaka modna kombinacija biti dobitna i vrlo trendi. Zahvaljujući pravilu 1/3-2/3, iz ormara ćete redom izvlačiti laskave stajlinge, složene bez ijedne mane.

Šta je to pravilo 1/3-2/3?

Za ovu sjajnu modnu formulu potrebno je prisetiti se osnova matematike, a evo i brzog kursa za razumivanje ove formule: ako isečemo tortu na tri dela, onda svaka od tri osobe dobija tačno trećinu torte. A sada to prenesite na telo, koje se takođe, od vrata prema dole, može podeliti na tri dela - od ramena do pupka, od pupka do kolena te od kolena do stopala. Nakon što smo to razjasnili pređimo na posao.

Tajna stilski doteranog izgleda glasi: prvi komad odeće trebao bi pokrivati dve trećine tela, a drugi komad odeće zauzima ostatak. Hoće li gornji deo činiti većinu ili pak donji deo, to u potpunosti zavisi o vama. Ovaj sjajni modni trik vizualno produžuje ili noge ili gornji deo tela, što rezultira uzbudljivim izgledom koji je sada vrlo trendi.

Pravilo 1/3-2/3 vrlo lako svaki stajling transformiše u modni trend

Savršene komade odeće za korišćenje ovog pravila vrlo verovatno već imate u ormaru. Dugački modeli, opušteni krojevi i visok struk – ovo su vrlo popularni pojmovi koji opisuju vladajuće trendove. Tako su ekstra duge pantalone visokog struka savršena osnova za kreiranje elegantnog stajlinga prema ovom pravilu jer automatski zauzimaju dve trećine tela.

Važno je da uz ovaj model kombinujete kratke topove i sakoe ili barem pulover s prednje strane ugurate u pantalone. Cipele s potpeticama takođe će vizualno produžiti noge.

Pletene haljine jedan su od vrućih trendova za sezonu pred nama, a imaju svu predispoziciju da se savršeno uklope u pravilo 1/3-2/3, a to se posebno odnosi na modele koje završavaju malo iznad kolena te se mogu kombinovati s čizmama do kolena. U tren oka imaćete jednostavan izgled koji je trenutno u modi.

Vog Vilijams rado bira pletene haljine
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Look 50/50, kad su pantalone smeštene na bokovima, a džemper završava tačno na pojasu, lako može izgledati poprilično dosadno. Džemperi s dugmadi te pletene tunike u ovom slučaju mogu biti dobar izbor jer vizualno izdužuju gornji deo tela i kreiraju vrlo uzbudljiv stajling.