Vrećaste farmerke mogle bi nas asocirati na hip hop trendove 90-ih godina, međutim to nije tačno, jer nova generacija baggy farmerica ima sasvim drugačiji stil.

Ponekad niskog, ali najčešće visokog struka, široke farmerke danas se nose u casual, ali i prefinjenijim kombinacijama, i mogu se uklopiti u svačiji stil.

Priimetili smo ih u novim kolekcijama dizajnera poput Molly Goddard, ali i van piste, na modelima kao što su Bela Hadid i Hejli Biber. Baggy jeans nisu ograničene samo na mlađe žene u ranim dvadesetima, već ih rado nose i dame poput Dženifer Lopez.

Džej Lo nedavno nam je pokazala da plave jeans široke farmerkee mogu biti elegantne u kombinaciji s džemperom i kaputom.

Džej Lo rado nosi baggy jeans
JOCE/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Nova devojka Kanje Vesta, Džulija Foks, nosila je double denim na nedelji mode u Parizu. Kratka jakna s potpisom Schiaparelli otkriva trbušnjake i unosi novu dimenziju u 'double denim' lookove.

Džulija Foks izabrala je teksas kombinaciju i naravno široke farmerke
Veeren -Christophe Clovis / Bestimage / Profimedia 

Hejli Biber takođe poznata kao kraljica street style rado bira baggy modele koje kombinuje kako na sportski, tako i na nešto elegantniji način.

Hejli Biber obožava komfor te tako rado nosi široke modele
Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

U njenim kombinacijama široki teksas postaje odlična zamena za udobne trenerke, a kako ih kombinuje ona, ali i ostale slavne dame, pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

MiamiPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Bellocqimages/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia Kako slavne dame nose popularan model