Nakon što je godinama večna inspiracija mnogih zaljubljenica u modu bio francuski chic, unazad nekoliko sezona modni se svet ne prestaje diviti načinu na koji svoje odevne kombinacije predstavljaju Skandinavke.

Svoju stilsku moć ovih dana prezentovale su na novom izdanju Nedelje mode u Kopenhagenu, a većina viđenih stajlinga biće i te kako nosiva tokom jeseni koja je pred nama.

Gledajući prethodnih dana ulice Kopenhagena, u koji se slila sva modna svita na Nedelju mode u glavnom gradu Danske, jasne su promene na modnoj sceni u odnosu na prethodne sezone.

Čini se da viskoko brendirani stil više ne dominira, već ga je uspešno zamenio klasični street style, odnosno individualni stil.

Nedelja mode u Kopenhagenu nastoji da bude u rangu sa svetskim prestonicama mode.
Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Skandinavke su sklone eksperimentisanju, usuđuju se da spajaju nespojivo, i insistiraju na mešavini kežual i elegantnog stila, pa je posmatranje njihovih izdanja uvek veoma inspirativno.

Ove zime na ulicama Danske u fokusu je veoma opušten stil u kome dominiraju dva komada - pantalone sa širokim nogavicama i mantili, te kaputi oversized kroja.

Osim toga, odevne kombinacije obogaćene su bojama, a najviše zelenom, rozom, ljubičastom i plavom, mada ne zaostaje ni narandžasta koja je osvojila trenutne kolekcije.

Da ovaj grad polako, ali sigurno postaje jedna od prestonica mode, na čijim se ulicama može videti možda i najležerniji, najurbaniji street style govore i stajlinzi svetskih trendsetera koje možete pogledati u galeriji:

Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia Ovogodišnja Nedelja mode u Kopenhagenu u fokus stavlja veoma opušten stil.