S početkom nove godine dolaze i novi trendovi, a kako stvari stoje, ovog proleća nosiće se ultra mini suknjue. Naime, nova kolekcija italijanske modne kuće Miu Miu za proleće/leto 2022. vratila nas je u eru golišavih modela i otkrivenih stomaka. Fokus je na mikro suknjama koje će biti veliki trend u sezoni pred nama.

Prošlog oktobra Prada je iznenadila mnoge kada je revijom svog brenda najavila povratak modela sa niskim strukom i golim stomakom, kojije dominirao krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina.

Pantalone koje jedva da prekrivaju bokove i mini-suknje koje su zaista mini, a u kombinaciji sa kratkim džemperima, ostavljaju vrlo malo mašti rado su nosile Britni Spirs, Kristina Agilera i Paris Hilton.

Miu Miu mini suknje najavljuje kao trend sezone
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Nova kolekcija koja je izazvala nevericu kod mnogih, pokrenula je i pitanje da li ćemo u narednom periodu zaista ponovo gledati gole bokove i stomake na svakom koraku.

S obzirom na na to da ovaj modni trend uglavnom promovišu osobe određenog tipa građe, odnosno izuzetno vitke osobe, novi trend naišao je na izvesno odbijanje.

Dua Lipa rado nosi mini suknje
WavyPeter / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ipak, iako su mnogi već izjavili kako će ignorisati ovaj novi trend, više je onih koji su sumnjaju da niski struk i golišavi stomak neće biti hit na ulicama ovog proleća, piše lofficielusa.com.

Zvezde Bele Hadid i Dua Lipe uveliko promovišu trend mikro suknjica, kako u casual varijantama, tako i u nešto elegantnijim izdanjima.

Bela Hadid među prvima je ponela kratke suknjice koje će biti trend ove sezone
Curtis Means / Acepixs / Profimedia