Na Nedelji mode u Parizu održana je malo je reći spektakularna revija modne kuće Chanel, a posebnu atrakciju napravila je princeza od Monaka Šarlot Kaziragi, unuka legendarne Grejs Keli, koja je projahala pistom.

Nakon što je mnoge oduševio ovakav način otvaranja revije, Šarlot Kaziragi ambasadorka ove poznate francuske kuće ponovo je plenila pažnju od glave od pete obučena u komade istog potpisa.

Šarlot Kaziragi jahala je konja na Chanel reviji.
Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia 

Čak i jašući na konju uspela je da predstavi komade iz nove Chanelove kolekcije, a prisutne je pozdravila u ležernoj jakni od crnog tvida sa protkanim srebrnim šljokicama i jednostavnim crnim elastičnim pantalonama.

Ova 35-godišnjakinja je strastvena zaljubljenica u konjički sport, a time se i profesionalno bavila, pa nije ni čudo što je na ovaj način predstavila rad Virdžinije Vijard, kreativne direktorke brenda.

Modna odanost Chanel brendu viđena je u brojnim njenim sjajnim izdanjima što ju je vrlo lako dovelo do toga da Šarlot 2020. postane novi ambasador prestižne modne kuće.

Princeza Šarlot Kaziragi je, kao ambasador brenda, veoma odana Chanelu.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Najbolji primer veze čuvene porodice i francuske modne kuće jeste i blisko dugogodišnje prijateljstvo princeze Karoline od Monaka i Karla Lagerfelda, čuvenog Chanelovog dizajnera.

Inače, čelnici brenda rešili su da odaju počast i nedavno preminulom francuskom glumcu Gasparu Ulijeu, koji je bio zaštitno lice jednog od njihovih parfema. U spomen na njega pistom je prošetala manekenka u beloj, nežnoj haljini nalik na venčanicu, a u rukama je nosila buketić od crnog cveća.

Chanel odao počast preminulom glumcu Gasparu Ulijeu, koji je bio zaštitno lice jednog od njihovih parfema.
Agence / Bestimage / Profimedia 

Nova kolekcija bazirana je na tradiconalnim Chanel komadima i neprevaziđenom tvidu, ali sa neočekivanim preokretima u vidu detalja od šljokica, perja, tila i satena, kao i sa osveženim krojevima - tu su suknje A kroje, pantalone sa širokim nogavicama, strukirani, duži sakoi.

Neke od njazanimljivih modela pogledajte u galeriji:

Agence / Bestimage / Profimedia Nova Chanelova kolekcija ima prizvuk sasvim novog šika.