Jedan od najpopularnijih brendova na našem područuju je Zara, što se da zaključiti po brzini nestajanja ključnih hit komada. Iako verujemo da se već dobro snalazite među asortimanom ovog high street brenda, postoje neki trikovi i saznanja koji bi vam još više mogli olakšati kupovinu. 

Promenite način na koji gledate artikle

Jeste li ikada ušli na Zarine stranice i nije vam se svideo prikaz artikala? Ponekad osnovne postavke prikaza znaju biti nepregledne, a to lako možete lako rešiti tako što pomerite “slider” na desnoj gornjoj strani s natpisom “view”.

Proverite u kojoj radnji se nalazi komad koji vam treba

Neke komade nije lako naručiti online i neophodno je da ih probate pre kupovine, a svi znamo da ne sadrži svaka prodavica Zare isti asortiman. Lako možete pronaći u kojoj se prodavnici krije komad koji želite i da li je dostupan u željenom broju.

Ispod naznačenih veličina artikla nalazi se natpis “Check in-store availability” gde ćete prvo izabrati veličinu koja vam treba pa potom grad i pokazaće vam tačne lokacije radnji gde se možete uputiti.

Zara je jedna od najpopularnijih brendova u Srbiji
Shutterstock 

Čekirajte muško odeljenje

Muško odeljenje Zare prepuno je komada koji će se svideti i ženama. To su u prvom redu sakoi, ali na muškom odeljenjuu potražite i obične majice (pogotovo bele koje bolje izgledaju u muškom kroju) i rančeve, torbe i slično.

Tajni jezik etiketa

Sigurno ste i sami primetili da konfekcijski brojevi u Zari nisu uvek isti, odnosno jednom nosite S, a drugi put morate potražiti L. Takve situacije neretko mnoge sputavaju u online kupovini jer žele prvo isprobati odeću kako bi bili sigurni da im odevni komad savršeno pristaje.

Tajna se krije u Zarinim simbolima na etiketama – simboli govore o kakvom se kroju radi. Naime, ako je na gornjem delu etikete nacrtan sivi kvadrat, odeća je true to size, odnosno veličina je normalna, a ako je nacrtan sivi trougao, treba da pripazite, odnosno zamenite uobičajenu veličinu, jer je reč o manjem kroju pa će vam verovato trebati veći broj.

@officially_outfits Zara sizing guide.. #zara#fyp#zarahaul#fashion♬ original sound - officiallyoutfits

Vraćanje odeće

Ako govorimo o online naručivanju, Zara ima odlično postavljene metode vraćanja odeće koja vam ne odgovara. Osim povrata u radnju, možete sebi još više olakšati proces i naručiti dostavljača koji će po komade koje želite vratiti doći na vaša vrata. Upravo zbog ove činjenice, neretko je pametnije naručiti dva ista komada odeće u različitom broju ako niste sigurni koji će vam odgovarati jer jedan od ta dva komada lako možete vratiti.