Sa novom sezonom i novom godinom stižu i novi modni trendovi. Neki trendovi se prenose iz 2021. godine, a koji komadi će dominirati ovog proleća, otkrijte u nastavku...

1. Kombinacija više printova

Originalan princip oblačenja koji ćemo videti u 2022. sastoji se u kombinovanju što više različitih printova. Geometrijske šare i razne dezene uklapajte po principu „što različitije to bolje”.

Ove sezone nosimo kommbinaciju više printova, te tako pustite mašti na volju...
Shutterstock 

2. Neobični isečci na garderobi

Ovo je trend koji se nastavlja iz 2021, samo u nešto ekstremnijoj varijanti. Otvoreni izrezi koji otkrivaju kožu pojavljivaće se na svim odevnim predmetima – od haljina, preko majica i pantalona.

3. Prišiveni ukrasi na odeći

Svakodnevnu garderobu podignite na viši nivo tako što ćete aplicirati razne ukrase. U tom kontekstu najefektnije će biti haljine koje na sebi imaju metalne pločice, nitne, i srebrne „kristale”.

4. Detalji od perli

Ukoliko želite da se osećate prefinjeno, opredelite se za prolećni trend u kom dominiraju perle. One mogu biti prišivene na majici, visiti preko leđa, zameniti kaiš na torbi, nalaziti se na šnalama za kosu…

5. Uski jednodelni kombinezon

Evo jednog nesvakidašnjeg odevnog komada, koji će učiniti da se istaknete. Radi se o jednodelnom uskom kombinezonu sa dugim rukavima, nogavicama, i rolkom. On će staviti vašu figuru u prvi plan, i pokazati istančan modni ukus.

Uski kombinezoni ističu u prvi plan figuru
TPeck / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

6. Haljine sa naborima

Nabori će učiniti da haljina izgleda neobično, ali i pogodno za sve prilike. Pošto se ovakvi nabori mogu naći na rukavima, dekolteu, i donjem delu haljine, vi izaberite onaj tip koji najbolje pristaje vašoj figuri.

7. Široka odela

Komotne pantalone i sakoi uvek su dobrodošli! Tako će biti i na proleće 2022, s tim što će odela prevashodno biti u braon, kaki, bež, i krem varijantama. Dobra strana je i u tome što se podjednako dobro kombinuju sa cipelama i patikama.

Oversized odela nosila su se i prošle godine
DUTCH... / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

8. Kožni mantili

Crni, braon, dvobojni… Sve su to opcije kožnih mantila koji će biti idealni da se njima ogrnete preko prolećnog autfita. Obavezno je da imaju džepove, kragnu, kaiš oko struka, i da su što duži.

Kožni mantili vraćaju se na velika vrata
Shutterstock 

9. Jakne sa resama

Rese su jedan od onih modnih trendova koji se svako malo vrati na scenu. Upravo će se to desiti za par meseci, kada će jakne sa resama definitivno biti in. I to neće biti samo teksas jakne, već upravo one od nekog drugog materijala, piše City Magazine.

10. Dopamine dressing

Pinterest je za 2022. godinu predvideo kakvu ćemo odeću nositi, i ovaj put nije reč o konkretnim komadima, već boji, odnosno bojama! Naime, pod imenom “dopamine dressing” sugeriše se da ćemo u 2022. godini nositi vibrantne boje koje u nama bude osećaj sreće i optimizma.

Ovog proleća nosimo vesele boje
Shutterstock